Skocz do zawartości

rozcieńczanie na cichej


boogies

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

przeczytałem tematy dot. rozcieńczania ale dalej mam wątpliwości: Czy można to jeszcze zrobić na etapie fermentacji cichej? Chciałem uzyskać trochę bardziej treściwego grodzisza i nie odjąłem chmielu na etapie chmielenia - Podczas zlewania na cichą spróbowałem i jest jednak mocno goryczkowy Czy na tym etapie mogę rozcieńczyć czy raczej zostawić i liczyć, że się smak ułoży?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.