Jump to content
Sign in to follow this  
Rageofhonor

Reaktywacja drożdży? Mutacja?

Recommended Posts

Nastawiłem cyder na drożdżach S-33. Bo tolerują one wysoki poziom alkoholu Dodając etapami cukier by nie zabić drożdży dużą ilością cukru po kolejnej dawce cukru nie było żadnej reakcji. Czyli prawdopodobnie drożdże wyprodukowały tyle alkoholu że zginęły. Jednak po kilku tygodniach fermentacja ruszyła od nowa. Jak to teraz mam rozumieć? Może wyhodowałem jakiś super szczep który toleruje jeszcze wyższe stężenie alkoholu niż drożdże S-33?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Metoda winiarska na wielokrotne dodawanie cukru jest zła. Prawie na pewno nie uda Ci się nagazować tego cydru.

Edited by guma77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.