Jump to content
Sign in to follow this  
mcpol1

Taki tam artykuł na WP

Recommended Posts

Własnie to samo miałem wklejać.. ale poszukałem czy już ktoś nie był szybszy.. spóźniłem sie.. :okey:

Generalnie i tak bardzo mało chętnych na piwko przeczyta ten artykuł.. a ci co przeczytają to i tak nie wszyscy ze zrozumieniem.. pasteryzacja słowo klucz.. :beer: ciężko sie tłumaczy co i jak biega w koncernach...

 

A najciekawsze na końcu.. :):) a ile to jest umiar i kiedy jest okazja??

Edited by henry

Share this post


Link to post
Share on other sites
Najprostszą odpowiedzią, jest oczywiście: "po smaku". Piwa niefiltrowane rzeczywiście smakują inaczej niż ich filtrowane odpowiedniki. Smak drożdży i chmielu jest wyraźniej wyczuwalny, po rozlaniu takiego piwa do kufla lub pokala, w większości przypadków możemy poczuć charakterystyczny zapach skoszonej trawy. Jest ono także zupełnie inaczej gazowane - bąbelki są delikatniejsze i bardziej kwaskowe.

Kurcze cos nie tak z moimi piwami chyba :okey: Wszystkie sa niefiltrowane a cis-3-heksenolu nie uswiadczylem jeszcze w zadnym z nich.

Babelki rowniez nie sa 'bardziej kwaskowate' ... no moze w pszenicy :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Pasteryzacją na zimno"

Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły ;)

Kipiatok u was jest??

Da kanieszna, no tolka chałodnyj... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Pasteryzacją na zimno"

Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły :/

Kipiatok u was jest??

Da kanieszna' date=' no tolka chałodnyj... ;)[/quote']

A to przepraszam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.