Jump to content
Sign in to follow this  
sebpa

Clair de Lune - #32 Nadreńskie Dawne

Recommended Posts

to jest to piwo

 

barwa 3/3

ciemna herbata, brązowe, górna granica dla stylu, klarowne

 

piana 4/6

biel delikatnie złamana, umiarkowanie obfita, oblepiająca szkło, pęcherzyki rózne, od drobniutkich do grubych, cienki kożuch pozostaje do samego końca picia

 

aromat 8/12

mocno zaznaczony złożony, słodowy - chlebowy, delikatnie palony, czekoladowy. Chmielowe herbaciano-kwiatowe aromaty na niskim poziomie. Estrowość na niskim poziomie.

 

smak 10/17

Zdecydowana goryczka, pochodząca od chmielu, aczkolwiek palone posmaki sugerują, że również od słodu. Złożona slodowość została przykryta goryczką. W smaku równie czyste co w aromacie, estry na poziomie bardzo niskim. Finisz dość wytrawny, długi.

 

goryczka 3/6

wysoka, zdecydowana, pozostająca

 

odczucie w ustach 4/6

treściwość na poziomie średnim, nagazowanie na poziomie umiarkowanym, uczucie lekko oblepiające

 

ogólne wrażenie

piwo nie do końca dobrze zbalansowane, goryczka jest zdecydowana, ale brakuje mi większej słodowości. Podejrzewam, że mogło dofermentować, trzeba było je wcześniej pić. Mocne strony to niewątpliwie złożona słodowość, barwa, porządna piana oraz czysty smak i aromat.

 

Sumując punkty 32/50, jest nieżle, mi osobiście smakowało, miłe zakończenie weekendu.

 

Dziękować ;) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.