Jump to content
Sign in to follow this  
pedro22

przerwa pomiędzy wysładzaniem i gotowaniem

Recommended Posts

Witam, zacieram właśnie pilsa, ale nagła potrzeba sprawiła że muszę wyskoczyć z domu na dwie godziny. Czy można po wysłodzeniu zostawić piwo (będzie trochę stygło) i zagotować go dopiero po powrocie ? - czy może jakieś inne pomysły ? Może najpierw go zagotować trochę i dopiero pojechać ? Jak ktoś jest online, to proszę o radę

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja myślę żeby zostawić przez 2 godziny nic się nie rozwinie a gotowanie wszystko zabije

 

Zresztą raz przez źle dobrany zasyp wysładzanie przedłużyło mi się właśnie o ok 2 godziny i nie miałem problemów z piwem

Edited by rosek

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, dzięki. To fajnie, bo żona w rynsztunku bojowym (to znaczy z siatkami na zakupy) stoi już w przedpokoju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piwo podczas chmielenia będzie wystarczając długo się gotować ,na pewno nic nie przetrwa możesz wyskoczyć i na 5 godzin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK, dzięki. To fajnie, bo żona w rynsztunku bojowym (to znaczy z siatkami na zakupy) stoi już w przedpokoju.

Na zakupy i tylko 2 godziny ? szybka ta twoja żona :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.