Jump to content
Sign in to follow this  
suenio

Zasyp Pale Ale pytanie

Recommended Posts

Witam, mam pytanko odnośnie PA czy taki zasyp da radę?

 

1,7 kg PA

3 kg Pizleński

0,3 kg carahell

dalej 69°C 1h

 

Nad chmieleniem jeszcze myślę... woda ma 50kilka już więc zaraz zasypuję:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, bo dlaczego nie. Ale my się nie znamy, my warzymy bezstylowo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chodziło mi bardziej o dodatek Carahell.. czy nie za dużo. Dałem 150g w końcu. Pilzeńskiego musiałem użyć bo nic więcej nie miałem, a gdzieś wyczytałem że na PA się nadaje + płatki owsiane. Nie znam się więc pytam.

 

Jeżeli możesz mi podać przepis na prawdziwe pale ale, będę wdzięczny.

 

PS. Rozumiem Twoje podejście i też chciałbym kiedyś warzyć piwa takie jakimi być powinny - na ten moment się uczę. Warzenie mnie relaksuje:D

Wystartowałem z "moim sezonem" w zeszłym tygodniu, zakupy na ten sezon jeszcze nie doszły, a że wyrwałem się dziś z roboty wcześniej niż o 22/3 to robię z tego co mam... Życie

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu masz przepis na smaczne APA, mnie smakuje.

Zamiast London ESB możesz użyć US-05, będzie gicio. Słód pale ale możesz zastosować wymiennie z pilzneńskim.

Edited by Fidel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.