Jump to content
Sign in to follow this  
Kasanga

Pytanie do miośników belgijskich oraz pszenicznych klimatów

Recommended Posts

Witam,

 

Przymierzam się do uwarzenia pierwszy raz piw w stylu belgijskim jakie płynne drożdże polecacie , raczej myślę o czymś mocniejszym.

To sam się tyczy pszenicy na suchych już wiem teraz chcę na płynnych szybko coś zrobić pić się chce , pierwsza pszenica znajomym smakowała. Chcę ich zaskoczyć następną.

 

pozdrawiam

Kas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam,

 

Przymierzam się do uwarzenia pierwszy raz piw w stylu belgijskim jakie płynne drożdże polecacie , raczej myślę o czymś mocniejszym.

To sam się tyczy pszenicy na suchych już wiem teraz chcę na płynnych szybko coś zrobić pić się chce , pierwsza pszenica znajomym smakowała. Chcę ich zaskoczyć następną.

 

pozdrawiam

Kas

do pszenicy polecam standard, wyeast 3068 - duuuzo bananow, duzo gozdzikow, bardzo przyjemny profil. Moje pierwsze piwo na tych drozdzach jest moim skromnym zdaniem duzo ciekawsze niz na przyklad na 3056.

 

do mocnych belgow oczywiscie THG 3787, warto tez wspomniec o Zymoferm Z039 Belgische Klosterbiere, zgoda uzywal ich do dubbla, piwo zajelo III miejsce na II Śląskim Konkursie Piw Domowych w Katowicach, bylo wysmienite co moge potwierdzic, bo mialem okazje jedna flaszke wypic. Pamietaj tylko ze zymofermy maja slaby start, moze minac kilka dni zanim wystartuja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.