Jump to content
Sign in to follow this  
darko

Drożdże z Weihenstephan Hefebank

Recommended Posts

Nie wiem, czy jest się czym podniecać. Większość ich szczepów drożdży lagerowych to mutacje mające na celu lepsze zachowanie podczas fermentacji pod zwiększonym ciśnieniem, szybszą fermentację czy wyższe odfermentowanie. Niewiele z tych cech ma konkretne znaczenie dla piwowarów domowych.

 

Ich dwa najpopularniejsze szczepy, lagerowe W34 i pszeniczne W68, są już dostępne dla piwowarów domowych. W34 nawet w postaci suchej.

 

Poczekamy na ofertę.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ich dwa najpopularniejsze szczepy, lagerowe W34 i pszeniczne W68, są już dostępne dla piwowarów domowych. W34 nawet w postaci suchej.

Ok ale może cena będzie atrakcyjniejsza. Generalnie czym większa konkurencja o dla nas lepiej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

34/70 = Wyeast Bohemian Lager

206 = Bavarian Lager

165 = Kolsch

68 = pszeniczne 3068

175 = Bavarian Wheat

 

Trochę tego będzie do wyboru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W prezentacji wymienione są tylko W34/70, W34/78, W32 oraz W128.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.