Jump to content
Sign in to follow this  
gregus

Witam

Recommended Posts

Po roku od wpadnięcia na pomysł uwarzenia sobie piwa i po 5 miesiącach czytania wątków na forum, przyszedł czas aby przystąpić do działania :)

Dotychczas były to wina, nalewki, likiery, a 2 tygodnie temu rozlałem pierwszy cydr jabłkowy - taki na lenia z "biedronki" - i już leżakuje w piwnicy :)

Wczoraj zaś nastawiłem pierwsze piwko - z totalnego braku czasu (zestaw zakupiłem miesiąc temu i nie było kiedy się tym zająć) na razie gotowiec: coopers european lager (tak, wiem, wiele opinii tu czytałem, że to nie najlepszy wybór na początek, ale dla mnie najważniejsze, że zacząłem).

Dziś pięknie bulgocze, a bulgotanie przypomina mi, że muszę jeszcze dokładnie butelki umyć :/

...

I tyle w ramach wstępu i powitania :)

...

Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj na forum. Ja też zaczynałem o cięższych alkoholi. Zacznij zacierać a myślę że wciągnie Cię to bardziej od pozostałości.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar :)

 

Witaj,

w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post :)

jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada

na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych :P:beer:

jeszcze raz witam i...

do zobaczyska!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj,

w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post :)

jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada

na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych :P:beer:

jeszcze raz witam i...

do zobaczyska!

 

hehe, lepiej późno niż wcale :)

jak nastanie sezon "ogródkowy", to na pewno skorzystam, szczególnie z tej części degustacyjnej ;)

 

a z kursu praktycznego też chętnie skorzystam - zawsze to szybciej człowiek się uczy gdy ktoś "pokazuje i objaśnia" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...