Skocz do zawartości
gregus

Witam

Rekomendowane odpowiedzi

Po roku od wpadnięcia na pomysł uwarzenia sobie piwa i po 5 miesiącach czytania wątków na forum, przyszedł czas aby przystąpić do działania :)

Dotychczas były to wina, nalewki, likiery, a 2 tygodnie temu rozlałem pierwszy cydr jabłkowy - taki na lenia z "biedronki" - i już leżakuje w piwnicy :)

Wczoraj zaś nastawiłem pierwsze piwko - z totalnego braku czasu (zestaw zakupiłem miesiąc temu i nie było kiedy się tym zająć) na razie gotowiec: coopers european lager (tak, wiem, wiele opinii tu czytałem, że to nie najlepszy wybór na początek, ale dla mnie najważniejsze, że zacząłem).

Dziś pięknie bulgocze, a bulgotanie przypomina mi, że muszę jeszcze dokładnie butelki umyć :/

...

I tyle w ramach wstępu i powitania :)

...

Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No faktycznie rzut beretem. Witaj na forum! Życzę Ci miłego zacierania :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum. Ja też zaczynałem o cięższych alkoholi. Zacznij zacierać a myślę że wciągnie Cię to bardziej od pozostałości.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

...

Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar :)

 

Witaj,

w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post :)

jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada

na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych :P:beer:

jeszcze raz witam i...

do zobaczyska!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post :)

jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada

na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych :P:beer:

jeszcze raz witam i...

do zobaczyska!

 

hehe, lepiej późno niż wcale :)

jak nastanie sezon "ogródkowy", to na pewno skorzystam, szczególnie z tej części degustacyjnej ;)

 

a z kursu praktycznego też chętnie skorzystam - zawsze to szybciej człowiek się uczy gdy ktoś "pokazuje i objaśnia" :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...