Skocz do zawartości
gregus

Witam

Rekomendowane odpowiedzi

Po roku od wpadnięcia na pomysł uwarzenia sobie piwa i po 5 miesiącach czytania wątków na forum, przyszedł czas aby przystąpić do działania :)

Dotychczas były to wina, nalewki, likiery, a 2 tygodnie temu rozlałem pierwszy cydr jabłkowy - taki na lenia z "biedronki" - i już leżakuje w piwnicy :)

Wczoraj zaś nastawiłem pierwsze piwko - z totalnego braku czasu (zestaw zakupiłem miesiąc temu i nie było kiedy się tym zająć) na razie gotowiec: coopers european lager (tak, wiem, wiele opinii tu czytałem, że to nie najlepszy wybór na początek, ale dla mnie najważniejsze, że zacząłem).

Dziś pięknie bulgocze, a bulgotanie przypomina mi, że muszę jeszcze dokładnie butelki umyć :/

...

I tyle w ramach wstępu i powitania :)

...

Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No faktycznie rzut beretem. Witaj na forum! Życzę Ci miłego zacierania :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum. Ja też zaczynałem o cięższych alkoholi. Zacznij zacierać a myślę że wciągnie Cię to bardziej od pozostałości.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam i pozdrawiam z Gdańska, powodzenia w warzeniu :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

...

Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar :)

 

Witaj,

w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post :)

jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada

na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych :P:beer:

jeszcze raz witam i...

do zobaczyska!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post :)

jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada

na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych :P:beer:

jeszcze raz witam i...

do zobaczyska!

 

hehe, lepiej późno niż wcale :)

jak nastanie sezon "ogródkowy", to na pewno skorzystam, szczególnie z tej części degustacyjnej ;)

 

a z kursu praktycznego też chętnie skorzystam - zawsze to szybciej człowiek się uczy gdy ktoś "pokazuje i objaśnia" :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×