Skocz do zawartości
matpozmar

Kadź zacierna/ kocioł warzelny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

szukam informacji na temat objętości kadzi zaciernej oraz kotła warzelnego jakie stosuje się w browarach regionalnych i w dużych browarach przemysłowych typu LECH/ Żywiec. Nie mogę znaleźć tej informacji w internecie ;(, może ktoś z Was wie. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W Żywcu główny kocioł ma chyba 1000 hekto, jest jeszcze ten stary, mniejszy ale nie wiem ile on ma.

W Cieszynie to chyba coś koło 200 hekto.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×