Skocz do zawartości
H.M.

cześć.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam zamiar pisywać na tym forum.

Samo czytanie mi nie wystarcza - im więcej czytam, tym więcej mam wątpliwości i o więcej rzeczy chcę zapytać bardziej doświadczonych. (Bo moje pisanie póki co ograniczy się chyba do zadawania pytań... :smilies: )

 

Krótko: Warzę od wiosny 2011, zaczynałem od chmielenia ekstraktów słodowych, potem robiłem z absolutnych gotowców Coopersa. Filozofii sobie nigdy do tego nie dorabiałem... po prostu lubie piwo i lubie sobie sam różne rzeczy przygotowywać (wino, sery, wędliny, kiszonki...) Nie miałem nigdy zamiaru sam sobie zacierać - piwo domowe miało być tańszą i lepszą alternatywą. z tą lepszą to na początku było średnio... Im więcej warek, tym piwo wychodziło lepsze - no i droższe. Zacząłem dokupować różne gadżety, kombinować z ekstraktami... Ostatnio doszedłem do wniosku, że i tak temu piwu poświęcam sporo czasu i energii, a wpływ na cały proces mam znikomy... Dokupiłem gar, śrutownik, słody... I zaczynam się bawić na całego.

W dziale "moje warzenie" będę chciał opisywać co będę robił, co mi wyszło/wyjdzie, a co nie.

Liczę, że ktoś do mojego wątku czasem zajrzy i skoryguje moje piwne pomysły i poczynania.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum, a do tematu jak założysz zajrzę na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Wreszcie Rabka doczekała się drugiego piwowara (na tym forum).

Zapraszam do wspólnego warzenia, służę (szeroko-pojętą) pomocą.

 

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I ja witam i pozdrawiam z Gdańska, również służę pomocą. Samych udanych warek ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kurcze... nie spodziewałem się takiego odzewu :smilies: Dzięki!

W sobotę planuje pierwsze zacieranie, myślę jeszcze nad recepturą (znaczy siedzę nad recepturami i naginam je do swoich możliwości) - o tym napisze już w nowym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam z Radomska !

Też zacząłem wiosną 2011 !!!

Wystartowałem od razu na warkach zacieranych i szczęśliwy z efektów tak się rozpędziłem , że żadne hamulce nie mogą zadziałać.

Piwowarstwo jest wspaniałe, a miny moich degustatorów bezcenne ;)

pozdrawiam i 3mam Qciuki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj, pozdrowienia z Darłowa!!

 

Ja również zacząłem przygodę z piwem wiosną tego roku! Pozdrawiam i udanych warek!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×