Jump to content
Sign in to follow this  
KeyZi

Brak oznak fermentacjii, czy poprawnie? Brown Ale Mild

Recommended Posts

Witam, sobotę uwarzyłem drugie piwo z zacierania takie jak w tytule, dziś poszedłem do browarni zobaczyć jak tam to wygląda i nie zauważyłem oznak fermentacji. Wieko nie jest ani wypukłe, a wódka w rurce jest w obu bańkach na równym poziomie. Po podniesieniu wieka zauważyłem trochę zbiegowisk bąbelków na powierzchni. Czy przebieg jest prawidłowy? Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od soboty to w sumie jeśli było tam dość ciepło mogło to odfermentować już swoje (choć fakt szybko coś). Zmierz ekstrakt i napisz ile wyszło oraz ile było na początku.

Edited by Marmur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie , od soboty spokojnie mogła już burzliwa się skończyć. Ale tylko pomiar Blg potwierdzi. Jeśli przez dwa, trzy kolejne dni się Blg nie zmieni , można przelewać na cicha , jeśli ją zamierzasz robić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.