Skocz do zawartości

Special Bitter modyfikacje


pucek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

 

Mam zestaw z HB 'Special Bitter' i planuję go w końcu uwarzyć w nadchodzący weekend.

 

Skład:

- pilzeński Litovel 4kg

- karmelowy CastleMalting Crystal 150 0,20kg

- palony jęczmień Weyermann 50g

 

Chmiele:

- goryczkowy Perle 20g

- aromatyczny East Kent Goldings 30g

 

Drożdże S-04 chyba, że znajdę w Warszawie jakąś gęstwę do weekendu.

 

Ale mam jeszcze do dyspozycji chmiele:

- Wilamette 50g

- Tetnanger 10g

 

Zastanawiałem się nad chmieleniem na zimno Tetnangerem (lubię jego aromat).

Moglibyście doradzić czy to dobry pomysł?

Może ma ktoś z was ma jeszcze jakąś sugestię jak poeksperymentować z tym zestawem?

 

Pozdrawiam,

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.