Skocz do zawartości

Klubogospoda, Dubbel Dualny Gruit


zgoda

Rekomendowane odpowiedzi

Piwo jest przegazowane i nie daje się nalać na raz.

 

Kolor: miedź, to co nalałem na pierwszy raz było idealnie klarowne

Piana: wybitnie duża, ale szybko opada, nie utrzymuje się mimo wysokiego nagazowania

Zapach: ziołowy, kojarzący się raczej z masarnią niż z browarem (majeranek?)

 

Smak: jednak majeranek! i chyba jakieś inne zioła... goryczka jest ziołowa a nie chmielowa, czuje się ją z przodu języka, tak jak grejfrut - i jest cierpka

 

Na języku: czuć wysokie nagazowanie, ale nie jest to nieprzyjemne, dodatkowo "rozsmarowuje" to tę ziołową goryczkę po języku

 

Kolejne piwo, które jest przyjemnym przypomnieniem, że "świat się nie kończy na BJCP". Pomimo spodziewanej mocy (ile może mieć dubbel, z 6.5%?) wchodziło zaskakująco gładko. A wysokie nagazowanie zapewniło dodatkową atrakcję podczas odbijania się - te wszystkie ziołowe smaczki...

 

Dzięki, Michał, bardzo inspirujące piwo. Smaczne i zaskakująco dobrze pijalne jak na dubbla.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piołun i dziki rozmaryn (nie mylić z rozmarynem stosowanym w kuchni)

Przepraszam za to przegazowanie, większość piw belgijskich taka mi wyszła

http://www.piwo.org/forum/p91569-16-03-2011-12-04-10.html#p91569

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.