Skocz do zawartości
zgoda

Klubogospoda, Dubbel Dualny Gruit

Rekomendowane odpowiedzi

Piwo jest przegazowane i nie daje się nalać na raz.

 

Kolor: miedź, to co nalałem na pierwszy raz było idealnie klarowne

Piana: wybitnie duża, ale szybko opada, nie utrzymuje się mimo wysokiego nagazowania

Zapach: ziołowy, kojarzący się raczej z masarnią niż z browarem (majeranek?)

 

Smak: jednak majeranek! i chyba jakieś inne zioła... goryczka jest ziołowa a nie chmielowa, czuje się ją z przodu języka, tak jak grejfrut - i jest cierpka

 

Na języku: czuć wysokie nagazowanie, ale nie jest to nieprzyjemne, dodatkowo "rozsmarowuje" to tę ziołową goryczkę po języku

 

Kolejne piwo, które jest przyjemnym przypomnieniem, że "świat się nie kończy na BJCP". Pomimo spodziewanej mocy (ile może mieć dubbel, z 6.5%?) wchodziło zaskakująco gładko. A wysokie nagazowanie zapewniło dodatkową atrakcję podczas odbijania się - te wszystkie ziołowe smaczki...

 

Dzięki, Michał, bardzo inspirujące piwo. Smaczne i zaskakująco dobrze pijalne jak na dubbla.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piołun i dziki rozmaryn (nie mylić z rozmarynem stosowanym w kuchni)

Przepraszam za to przegazowanie, większość piw belgijskich taka mi wyszła

http://www.piwo.org/forum/p91569-16-03-2011-12-04-10.html#p91569

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...