Jump to content
Sign in to follow this  
zgoda

Klubogospoda, Dubbel Dualny Gruit

Recommended Posts

Piwo jest przegazowane i nie daje się nalać na raz.

 

Kolor: miedź, to co nalałem na pierwszy raz było idealnie klarowne

Piana: wybitnie duża, ale szybko opada, nie utrzymuje się mimo wysokiego nagazowania

Zapach: ziołowy, kojarzący się raczej z masarnią niż z browarem (majeranek?)

 

Smak: jednak majeranek! i chyba jakieś inne zioła... goryczka jest ziołowa a nie chmielowa, czuje się ją z przodu języka, tak jak grejfrut - i jest cierpka

 

Na języku: czuć wysokie nagazowanie, ale nie jest to nieprzyjemne, dodatkowo "rozsmarowuje" to tę ziołową goryczkę po języku

 

Kolejne piwo, które jest przyjemnym przypomnieniem, że "świat się nie kończy na BJCP". Pomimo spodziewanej mocy (ile może mieć dubbel, z 6.5%?) wchodziło zaskakująco gładko. A wysokie nagazowanie zapewniło dodatkową atrakcję podczas odbijania się - te wszystkie ziołowe smaczki...

 

Dzięki, Michał, bardzo inspirujące piwo. Smaczne i zaskakująco dobrze pijalne jak na dubbla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piołun i dziki rozmaryn (nie mylić z rozmarynem stosowanym w kuchni)

Przepraszam za to przegazowanie, większość piw belgijskich taka mi wyszła

http://www.piwo.org/forum/p91569-16-03-2011-12-04-10.html#p91569

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.