Skocz do zawartości
seler

Czerwone Ale

Rekomendowane odpowiedzi

Cos a'la IRA chcę zrobić a mam takie słody:

Monahijski 5kg

Bisquit 0,5kg

Carahell 1kg

Wiedeński 1kg

Amber 0,2lg

Crystal 0,3kg

Palony jęczmień 0,3kg

Drożdzę windsor

chmiel marynka i lubelski własny

 

Jak to najlepiej połączyć w lekkie, aromatyczne ale z wyraźnym chmielem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fermentowane Windsorami to raczej nie będzie "lekkie" - one zostawiają dużo ekstraktu końcowego w słodkiej postaci. Nawet jak wytrawnie zatrzesz, to pewnie będzie słodki finisz.

 

Do "zaczerwienienia" powinno wystarczyć Ci ze 30-35g jęczmienia palonego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Fermentowane Windsorami to raczej nie będzie "lekkie" - one zostawiają dużo ekstraktu końcowego w słodkiej postaci. Nawet jak wytrawnie zatrzesz, to pewnie będzie słodki finisz

Słodycz myślę zbilansować dochmieleniem na smak, bardziej się zastanawiam nad tym że musze raczej spory zasyp monachijskiego zrobic i zastanawiam się czy to nie zaszkodzi...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...