Jump to content
dżony

Warzenie Grand Championa 2011 w BBZ

Recommended Posts

Ku mojej uciesze, terminy warzenia piwa w stylu kolońskim w Brackim Browarze Zamkowym zostały ustalone ;)

Pierwsza warka zaplanowana jest na czwartek, 13. października, kolejne na 14. i 15. Planowo powinno zostać ugotowanych 5 warek.

Z tego co się orientuję, podstawowe surowce niezbędne do tego piwa są już w większości na miejscu, bądź niedługo tam trafią.

Wieczorem jak będę miał czas, to zamieszczę zdjęcia z pakowania i wysyłki słodu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wieczorem jak będę miał czas, to zamieszczę zdjęcia z pakowania i wysyłki słodu.

Wysyłałeś z domu? ;)

A poważnie, życzę udanych warek.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ku mojej uciesze, terminy warzenia piwa w stylu kolońskim w Brackim Browarze Zamkowym zostały ustalone ;)

Pierwsza warka zaplanowana jest na czwartek, 13. października, kolejne na 14. i 15. Planowo powinno zostać ugotowanych 5 warek.

No Jasiek pokaż klasę, już odliczam dni do Mikołaja ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dżony!

Jak będziesz wiedział kiedy w sklepach to daj znać! Przejadę się do Bydzi i zakupię krzynkę piwa ;)

chodzą plotki że ma być 6 grudnia ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

GCH będzie 06-12-2011 w sprzedaży. Taka tradycja od 2009 roku. Gdzie to jeszcze nam chyba podadzą.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Słodownia za płotem , a i znajome kierownictwo

Z góry dementuję wszelkie podejrzenia o kumoterstwo z kierownictwem słodowni, a także o nepotyzm.;);)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Co to jest Bydzia i dlaczego niby niewiadomo, że 6. grudnia?

Bydzia, zwana czasem Bromberg. Po polsku Bydgoszcz. A mikołajki dla GCH to dobry termin, zwłaszcza, że św. Mikołaj podawany jest jako jeden z patronów piwowarów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ekstradycja. Coś ekstra.

Że muszą Ci oddać samolot. To stara tradycja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to się cieszę z nowych informacji, że coś się dzieje. Po Brackiej Jesieni ostał mi mały niesmak, ale szybko się to nadrobi.

Zatem dżony trzymamy kciuki (będziemy w Wiśle).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Słód pszeniczny tak, choć wyprodukowany został w Litovelu, orkiszowy ma być zakupiony z innego źródła. Co do pilzneńskiego to 6 ton jest mieszanki trzech odmian, a 7,5 tony to czeska odmiana Tolar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
orkiszowy ma być zakupiony z innego źródła. .

Orkiszowy Weyermann - od ponad tygodnia czeka w Cieszynie na gości z Poznania :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.