Jump to content
Sign in to follow this  
justmario

Witam wszystkich pasjonatów

Recommended Posts

Jak miło i przyjemnie znaleźć się w tak zacnym gronie. :)

 

Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców.:)

 

Dzięki temu forum, czyli dzięki Wam udało mi się zapodać cztery fantastyczne warki :/. Mam nadzieję, że zdobędę więcej doświadczenia i w przyszłości też będę mógł służyć radą i pomocą tym, którzy będą tej rady potrzebować.

 

Dzięki za pomoc i pozdrawiam. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to północ Krakowa wita południowy zachód :)

Samych udanych warek, braku kwasów, niech bakterie tlenowe Cię omijają, a złoże filtracyjne układa się optymalnie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miło mi powitać nową osobę ,która pokochała piwo i piwowarstwo:okey:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców.:)

O, i to mi się podoba.Jak ktoś wita tylko piwoszy to mam mieszane uczucia.Witam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu !

 

Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cześć.

 

Co to znaczy: zapodać cztery warki?

To dialekt Małopolski bielok,u nas na zachodzie mówi się strzeliłem nową warkę :)

Witam kolejnego piwowara :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu !

 

Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ?

Oczywiście wszystko było zacierane w lodówie turystycznej plus wężyk z oplotem. Fermentatory i komponenty zakupiłem w sklepie na Kobierzyńskiej.

 

Efektem są (a raczej były:lol:) red ale, pale ale, coś w rodzaju portera i stout.

 

W tej chwili mam na cichej red ale a na burzliwej coś w stylu wynalazek z własnego słodu podsypany carafą. Oczywiście wszystko w górnej fermentacji. Zabawa jest przednia, a efekt ujmujący :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.