justmario 0 Posted September 22, 2011 Jak miło i przyjemnie znaleźć się w tak zacnym gronie. Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców. Dzięki temu forum, czyli dzięki Wam udało mi się zapodać cztery fantastyczne warki . Mam nadzieję, że zdobędę więcej doświadczenia i w przyszłości też będę mógł służyć radą i pomocą tym, którzy będą tej rady potrzebować. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pieddro 13 Posted September 22, 2011 No to północ Krakowa wita południowy zachód Samych udanych warek, braku kwasów, niech bakterie tlenowe Cię omijają, a złoże filtracyjne układa się optymalnie Quote Share this post Link to post Share on other sites
banita12 10 Posted September 22, 2011 Miło mi powitać nową osobę ,która pokochała piwo i piwowarstwo:okey: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacenty 221 Posted September 22, 2011 Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców. O, i to mi się podoba.Jak ktoś wita tylko piwoszy to mam mieszane uczucia.Witam Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepek84 65 1 Items Posted September 22, 2011 Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu ! Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zstars 0 Posted September 22, 2011 Witam i pozdrawiam z Gdańska, samych udanych piwek Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted September 22, 2011 Cześć. Co to znaczy: zapodać cztery warki? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted September 23, 2011 Cześć. Co to znaczy: zapodać cztery warki? To dialekt Małopolski bielok,u nas na zachodzie mówi się strzeliłem nową warkę Witam kolejnego piwowara Quote Share this post Link to post Share on other sites
justmario 0 Posted September 23, 2011 Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu ! Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ? Oczywiście wszystko było zacierane w lodówie turystycznej plus wężyk z oplotem. Fermentatory i komponenty zakupiłem w sklepie na Kobierzyńskiej. Efektem są (a raczej były:lol:) red ale, pale ale, coś w rodzaju portera i stout. W tej chwili mam na cichej red ale a na burzliwej coś w stylu wynalazek z własnego słodu podsypany carafą. Oczywiście wszystko w górnej fermentacji. Zabawa jest przednia, a efekt ujmujący Quote Share this post Link to post Share on other sites
maxhot 6 Posted September 23, 2011 Witam samych udanych warek . Quote Share this post Link to post Share on other sites