Skocz do zawartości
justmario

Witam wszystkich pasjonatów

Rekomendowane odpowiedzi

Jak miło i przyjemnie znaleźć się w tak zacnym gronie. :)

 

Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców.:)

 

Dzięki temu forum, czyli dzięki Wam udało mi się zapodać cztery fantastyczne warki :/. Mam nadzieję, że zdobędę więcej doświadczenia i w przyszłości też będę mógł służyć radą i pomocą tym, którzy będą tej rady potrzebować.

 

Dzięki za pomoc i pozdrawiam. :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No to północ Krakowa wita południowy zachód :)

Samych udanych warek, braku kwasów, niech bakterie tlenowe Cię omijają, a złoże filtracyjne układa się optymalnie :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców.:)

O, i to mi się podoba.Jak ktoś wita tylko piwoszy to mam mieszane uczucia.Witam :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu !

 

Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Cześć.

 

Co to znaczy: zapodać cztery warki?

To dialekt Małopolski bielok,u nas na zachodzie mówi się strzeliłem nową warkę :)

Witam kolejnego piwowara :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu !

 

Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ?

Oczywiście wszystko było zacierane w lodówie turystycznej plus wężyk z oplotem. Fermentatory i komponenty zakupiłem w sklepie na Kobierzyńskiej.

 

Efektem są (a raczej były:lol:) red ale, pale ale, coś w rodzaju portera i stout.

 

W tej chwili mam na cichej red ale a na burzliwej coś w stylu wynalazek z własnego słodu podsypany carafą. Oczywiście wszystko w górnej fermentacji. Zabawa jest przednia, a efekt ujmujący :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×