ster 0 Posted September 8, 2011 Witam wszystkich piwowarów. Po wykonaniu czterech warek doszedłem do wniosku, że nadszedł czas pokazać się na forum. Jako młody piwowar muszę się pochwalić, że moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu. Żadne tam brekwity lub ekstrakty. Stało się tak dlatego, że mam dwóch doradców i przewodników na nowej drodze życia (w konsumpcji piwa) są to: zibi i rubezahl. Doświadczeni piwowarzy, którzy na początku prowadzą mnie za rączkę. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szwed 48 Posted September 8, 2011 Witam na forum. Nauczycieli można Ci pozazdrościć Quote Share this post Link to post Share on other sites
slotish 54 1 Items Posted September 8, 2011 Witaj na forum! Życzę dalszej satysfakcji z warzenia piwa w domu Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted September 8, 2011 Witamy młodzika Quote Share this post Link to post Share on other sites
rubezahl 72 Posted September 8, 2011 Dobrze, że ujawniłeś się Wiele zadowolenia z własnego piwa! Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej! Kliknij jeszcze lokalizację na mapie. Będzie to 4 browar w odległości ~200m. Ciekawe co na to Milicz ( http://www.piwo.org/forum/p53278-02-06-2010-11-23-07.html#p53278 ) ze swoimi tajnymi browarami Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted September 8, 2011 I ja gratuluję profesjonalnego podejścia do tematu. Do zobaczenia i zdrówko przy Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted September 8, 2011 Witam ster .Słuszna decyzja na ujawnienie kolejnego browaru w naszym miasteczku i brawo za odwagę w zacieraniu A propos to dowiedziałem się że jest kolejny browar niedaleko nas. Dwóch braci zaciera 200m od nas, tylko klikają na Browar.bizie także jest 5 browarów w Boguszowie Gorcach,a właściwie to w Gorcach. Jak tak dalej pójdzie to braknie wody w wodociągach Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 727 1 Items Posted September 8, 2011 Witam serdecznie piwowara Quote Share this post Link to post Share on other sites
19Mateusz87 54 Posted September 8, 2011 Witaj, powodzenia w piwowarskim świecie Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawel1024 2 1 Items Posted September 8, 2011 pochwal się od razu rezultatem tych 4 warek:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
rubezahl 72 Posted September 8, 2011 pochwal się od razu rezultatem tych 4 warek:) Coś nie tak z czytaniem? Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawel1024 2 1 Items Posted September 9, 2011 wszystko ok, odpuść sobie;) chodziło mi bardziej o to czy wszystko przebiegło pomyślnie, byłem też ciekaw co uwarzył nasz nowy kolega na początku:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ster 0 Posted September 9, 2011 Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zstars 0 Posted September 14, 2011 Witam i pozdrawiam, samych udanych Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted September 18, 2011 Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy. Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy Quote Share this post Link to post Share on other sites
somek 0 Posted October 18, 2011 No, no.. Widzę Zibi, że razem Rubezahlem ostro szerzycie ideę piwowarstwa domowego i szykujecie niezłą ekipę u siebie! Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie Quote Share this post Link to post Share on other sites
ster 0 Posted October 19, 2011 Wiadomo' date=' że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie [b']eksperci[/b] degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy. Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacenty 221 Posted October 19, 2011 (edited) Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:) O właśnie. Przyznam, że tytuły mile łechcą dumę jednak nie są w żaden sposób wiarygodnym wskaźnikiem doświadczenia i wiedzy. Nie neguję broń Boże wiedzy kolegów, ale sam czuję się zaledwie Piwowarem, podczas gdy mam tytuł Junior Ekspert.O, już nawet Senior Edited October 20, 2011 by jacekan Quote Share this post Link to post Share on other sites
rubezahl 72 Posted October 19, 2011 ...Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie Na ten rok już nie (dopieeero co były - w marcu). W przyszłym mam nadzieję, że uda się znowu spotkać na "Impresjach". Chętnych z bliższej i dalszej okolicy nie brakowało. Mam nadzieję, że tak też będzie na kolejnych - i Wy również zawitacie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rubezahl 72 Posted October 20, 2011 ... moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu. Jako, że 'etatowy' plusikowicz - za rozpoczęcie od zacierania, przegapia piwowarów z naszego miasteczka, masz + ode mnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted October 20, 2011 Proszę o łagodny wymiar kary Rubezahl za naprawienie mojego przeoczenia dostaje oczywiście + Swoją drogą robota admina czy moda jest gorsza o roboty w "pierońskiej kopalni" Niema przebacz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rubezahl 72 Posted October 21, 2011 Proszę o łagodny wymiar kary No dobra, ale żeby to było przedostatni raz Na stałego wspomagacza Twojej roboty to ja się raczej nie piszę, bo jak sam stwierdziłeś - to "ciężki kawałek chleba". Quote Share this post Link to post Share on other sites