Skocz do zawartości
ster

Czas na ujawnienie się.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich piwowarów. Po wykonaniu czterech warek doszedłem do wniosku, że nadszedł czas pokazać się na forum. Jako młody piwowar muszę się pochwalić, że moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu. Żadne tam brekwity lub ekstrakty. Stało się tak dlatego, że mam dwóch doradców i przewodników na nowej drodze życia (w konsumpcji piwa) są to: zibi i rubezahl. Doświadczeni piwowarzy, którzy na początku prowadzą mnie za rączkę. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia. :beer::)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dobrze, że ujawniłeś się :) Wiele zadowolenia z własnego piwa!

Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej!

 

Kliknij jeszcze lokalizację na mapie. Będzie to 4 browar w odległości ~200m. Ciekawe co na to Milicz ( http://www.piwo.org/forum/p53278-02-06-2010-11-23-07.html#p53278 ) ze swoimi tajnymi browarami :beer:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

I ja gratuluję profesjonalnego podejścia do tematu.

Do zobaczenia i zdrówko przy :beer:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam ster :).Słuszna decyzja na ujawnienie kolejnego browaru w naszym miasteczku i brawo za odwagę w zacieraniu :beer:

A propos to dowiedziałem się że jest kolejny browar niedaleko nas. Dwóch braci zaciera 200m od nas, tylko klikają na Browar.bizie także jest 5 ;):):beer::):beer: browarów w Boguszowie Gorcach,a właściwie to w Gorcach.

Jak tak dalej pójdzie to braknie wody w wodociągach :lol:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
pochwal się od razu rezultatem tych 4 warek:)

Coś nie tak z czytaniem?

Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

wszystko ok, odpuść sobie;)

 

chodziło mi bardziej o to czy wszystko przebiegło pomyślnie, byłem też ciekaw co uwarzył nasz nowy kolega na początku:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy.

Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy :smilies:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No, no.. Widzę Zibi, że razem Rubezahlem ostro szerzycie ideę piwowarstwa domowego i szykujecie niezłą ekipę u siebie! Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? :smilies: Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Wiadomo' date=' że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie [b']eksperci[/b] degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy.

Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy :(

Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:beer::):)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:):):(

O właśnie. Przyznam, że tytuły mile łechcą dumę jednak nie są w żaden sposób wiarygodnym wskaźnikiem doświadczenia i wiedzy. Nie neguję broń Boże wiedzy kolegów, ale sam czuję się zaledwie Piwowarem, podczas gdy mam tytuł Junior Ekspert.O, już nawet Senior :beer:

Edytowane przez jacekan

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
...Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? :mad: Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie :(

Na ten rok już nie (dopieeero :/ co były - w marcu). W przyszłym mam nadzieję, że uda się znowu spotkać na "Impresjach".

Chętnych z bliższej i dalszej okolicy nie brakowało. Mam nadzieję, że tak też będzie na kolejnych - i Wy również zawitacie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
... moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu.

Jako, że 'etatowy' plusikowicz :) - za rozpoczęcie od zacierania, przegapia piwowarów z naszego miasteczka, masz + ode mnie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Proszę o łagodny wymiar kary :) Rubezahl za naprawienie mojego przeoczenia dostaje oczywiście + :) Swoją drogą robota admina czy moda jest gorsza o roboty w "pierońskiej kopalni" :) Niema przebacz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Proszę o łagodny wymiar kary :)

No dobra, ale żeby to było przedostatni raz :)

Na stałego wspomagacza Twojej roboty :) to ja się raczej nie piszę, bo jak sam stwierdziłeś - to "ciężki kawałek chleba". :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×