Jump to content
Sign in to follow this  
ster

Czas na ujawnienie się.

Recommended Posts

Witam wszystkich piwowarów. Po wykonaniu czterech warek doszedłem do wniosku, że nadszedł czas pokazać się na forum. Jako młody piwowar muszę się pochwalić, że moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu. Żadne tam brekwity lub ekstrakty. Stało się tak dlatego, że mam dwóch doradców i przewodników na nowej drodze życia (w konsumpcji piwa) są to: zibi i rubezahl. Doświadczeni piwowarzy, którzy na początku prowadzą mnie za rączkę. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia. :beer::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrze, że ujawniłeś się :) Wiele zadowolenia z własnego piwa!

Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej!

 

Kliknij jeszcze lokalizację na mapie. Będzie to 4 browar w odległości ~200m. Ciekawe co na to Milicz ( http://www.piwo.org/forum/p53278-02-06-2010-11-23-07.html#p53278 ) ze swoimi tajnymi browarami :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam ster :).Słuszna decyzja na ujawnienie kolejnego browaru w naszym miasteczku i brawo za odwagę w zacieraniu :beer:

A propos to dowiedziałem się że jest kolejny browar niedaleko nas. Dwóch braci zaciera 200m od nas, tylko klikają na Browar.bizie także jest 5 ;):):beer::):beer: browarów w Boguszowie Gorcach,a właściwie to w Gorcach.

Jak tak dalej pójdzie to braknie wody w wodociągach :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
pochwal się od razu rezultatem tych 4 warek:)

Coś nie tak z czytaniem?

Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej!

Share this post


Link to post
Share on other sites

wszystko ok, odpuść sobie;)

 

chodziło mi bardziej o to czy wszystko przebiegło pomyślnie, byłem też ciekaw co uwarzył nasz nowy kolega na początku:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy.

Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy :smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, no.. Widzę Zibi, że razem Rubezahlem ostro szerzycie ideę piwowarstwa domowego i szykujecie niezłą ekipę u siebie! Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? :smilies: Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wiadomo' date=' że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie [b']eksperci[/b] degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy.

Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy :(

Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:beer::):)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:):):(

O właśnie. Przyznam, że tytuły mile łechcą dumę jednak nie są w żaden sposób wiarygodnym wskaźnikiem doświadczenia i wiedzy. Nie neguję broń Boże wiedzy kolegów, ale sam czuję się zaledwie Piwowarem, podczas gdy mam tytuł Junior Ekspert.O, już nawet Senior :beer:

Edited by jacekan

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? :mad: Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie :(

Na ten rok już nie (dopieeero :/ co były - w marcu). W przyszłym mam nadzieję, że uda się znowu spotkać na "Impresjach".

Chętnych z bliższej i dalszej okolicy nie brakowało. Mam nadzieję, że tak też będzie na kolejnych - i Wy również zawitacie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
... moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu.

Jako, że 'etatowy' plusikowicz :) - za rozpoczęcie od zacierania, przegapia piwowarów z naszego miasteczka, masz + ode mnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proszę o łagodny wymiar kary :) Rubezahl za naprawienie mojego przeoczenia dostaje oczywiście + :) Swoją drogą robota admina czy moda jest gorsza o roboty w "pierońskiej kopalni" :) Niema przebacz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Proszę o łagodny wymiar kary :)

No dobra, ale żeby to było przedostatni raz :)

Na stałego wspomagacza Twojej roboty :) to ja się raczej nie piszę, bo jak sam stwierdziłeś - to "ciężki kawałek chleba". :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.