Skocz do zawartości
fentel

Radomszczański Mini Browar " Fentel " wita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niezmiernie serdecznie !

Mam na imię Witold. Warzeniem piwa w warunkach domowych zainteresowałem się po kilku degustacjach warek sporządzonych przez moich przyjaciół. Nowych wyzwań się nie boję. Wędliny domowe robię od kilkunastu lat, chlebek upiekę,rybkę, kurczaka i " łoscypka" uwędzę....

Długo śledziłem Wasze forum..... czytałem, czytałem, czytałem..aż pojąłem w wersji podstawowej " tajemną wiedzę piwowarstwa "17.02.2011 nastąpiła moja inicjacja piwowarska :smilies:

Dzięki serdeczne dla kol. WENY za pomoc, wyrozumiałość i cierpliwość w szkoleniu upierdliwego ucznia :lol: (przez kilka miesięcy, codzienne telefony o każdej porze dnia i nocy "w celach dydaktycznych":) :(

Właśnie minęło pół roku od pierwszej warki.

Troszkę się rozpędziłem. Dzisiaj została uwarzona warka nr "46" - Alt Bier, jutro - Milk Stout. ...itd, itd...

pozdrawiam wszystkich piwowarów !

uczeń fentel

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum :smilies:

Z taką ilością warek to ciężko nazwać Cię początkującym piwowarem :lol: Ale...

Dzięki serdeczne dla kol. WENY za pomoc, wyrozumiałość i cierpliwość

Janek lubi cierpliwość, więc chyba wszystko jasne :(

 

Powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Troszkę się rozpędziłem. Dzisiaj została uwarzona warka nr "46" - Alt Bier, jutro - Milk Stout. ...itd, itd...

pozdrawiam wszystkich piwowarów !

uczeń fentel

Witamy nowicjusza :smilies:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Witam niezmiernie serdecznie !

Mam na imię Witold. Warzeniem piwa w warunkach domowych zainteresowałem się po kilku degustacjach warek sporządzonych przez moich przyjaciół. Nowych wyzwań się nie boję. Wędliny domowe robię od kilkunastu lat, chlebek upiekę,rybkę, kurczaka i " łoscypka" uwędzę....

Długo śledziłem Wasze forum..... czytałem, czytałem, czytałem..aż pojąłem w wersji podstawowej " tajemną wiedzę piwowarstwa "17.02.2011 nastąpiła moja inicjacja piwowarska :smilies:

Dzięki serdeczne dla kol. WENY za pomoc, wyrozumiałość i cierpliwość w szkoleniu upierdliwego ucznia :lol: (przez kilka miesięcy, codzienne telefony o każdej porze dnia i nocy "w celach dydaktycznych":) :(

Właśnie minęło pół roku od pierwszej warki.

Troszkę się rozpędziłem. Dzisiaj została uwarzona warka nr "46" - Alt Bier, jutro - Milk Stout. ...itd, itd...

pozdrawiam wszystkich piwowarów !

uczeń fentel

Witaj i ...... Chapeau bas !

szybko dobij kilkaset postów na tym forum, bo słowo "początkujący" i 46 warek się delikatnie kłóci :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spoko luzik !

Mam tylko 12 fermentorów :smilies:

a i sezon żeglarski trwa.:lol:

we wtorek śmigam na Mazury (t.zn. tydzień postoju w browarku :( )

Edytowane przez fentel

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Witam i pozdrawiam z Gdańska ;)

Pozdrawiam kolegę z Gdańska.

Gdańsk to znam tylko z mariny żeglarskiej i okolicznych tawern ( ul. Szafarnia ) jak z Bałtyku spływam.

Chociaż,..... raz byłem na rynku gdańskim, bo miałem do pogadania z Neptunem :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Melduję posłusznie rozlew pierwszego tysiąca litrów ( 1000 l) :D

mam nadzieję ,że "animusz" mnie nie opuści i pójdę dalej dobrze obraną drogą :)

P.S.

Pytanie do ekspertów :

piwo to ciało płynne, lotne, odlotne czy odpłynne ? ( bo cóś wiecznie mało w tej mojej chłodni ) :smilies:

pozdrawiam niezmiernie serdecznie

fentel

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×