Skocz do zawartości
mahho

Białe plamy, co to jest? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz coś takiego widzę, trochę sie zaniepokoiłem :D Ale fakt faktem, drożdże i chmiel przeleżały w lodowce ponad miesiąc czasu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie ma się czym martwić, wszystko wygląda dobrze.

Też się kiedyś wystraszyłam zaglądając do fermentatora, a to tylko drożdże :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też coś takiego miałem , najgorsze że to cały czas pływało w warce i to nie tylko z wierzchu ale też w środku . Czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego żeby nie zlewać do butelek tego syfu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

jak to sie mowi, sa dwie szkoly, mozna albo obnizyc temp do ~7°Cstopni , wtedy powinno opasc, albo podniesc do ~20°C wtedy powinno wszystko na gore wyplynac

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×