mahho 0 Posted September 1, 2011 Jak w zdjęciu - http://mahho.net/zyt.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 724 1 Items Posted September 1, 2011 Pozostałości po drożdżach/chmielu Quote Share this post Link to post Share on other sites
mahho 0 Posted September 1, 2011 Pierwszy raz coś takiego widzę, trochę sie zaniepokoiłem Ale fakt faktem, drożdże i chmiel przeleżały w lodowce ponad miesiąc czasu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mcpol1 22 1 Items Posted September 1, 2011 drożdże. miałem takie w 1 warce Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemyss 9 Posted September 1, 2011 Nie ma się czym martwić, wszystko wygląda dobrze. Też się kiedyś wystraszyłam zaglądając do fermentatora, a to tylko drożdże Quote Share this post Link to post Share on other sites
dider 2 Posted September 2, 2011 Też coś takiego miałem , najgorsze że to cały czas pływało w warce i to nie tylko z wierzchu ale też w środku . Czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego żeby nie zlewać do butelek tego syfu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebpa 6 Posted September 2, 2011 jak to sie mowi, sa dwie szkoly, mozna albo obnizyc temp do ~7°Cstopni , wtedy powinno opasc, albo podniesc do ~20°C wtedy powinno wszystko na gore wyplynac Quote Share this post Link to post Share on other sites