Jump to content
cianek

Gdzieś to było - link

Recommended Posts

Cześć. Kojarzycie w którym temacie jest super tekst na etykietę o tym ,że trzeba umyć butelkę i oddać dobroczyńcy:)) Może za mało faktów, ale kto czytał od razu skojarzy. Ów tekst ciągle mi siedzi w głowie i poproszę autora o zgodę na przetwarzanie :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

a była gdzieś tabela pokazująca jak naprawdę wygląda Bailing w różnych temperaturach... Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć. Kojarzycie w którym temacie jest super tekst na etykietę o tym ,że trzeba umyć butelkę i oddać dobroczyńcy:)) Może za mało faktów, ale kto czytał od razu skojarzy. Ów tekst ciągle mi siedzi w głowie i poproszę autora o zgodę na przetwarzanie :lol:

O tutaj:

http://www.piwo.org/topic/2241-etykiety-jak-sobie-radzicie/page__st__100#entry186712

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, gdzieś na forum widziałem zdjęcie kega z zamontowanym kranem zaraz na kegu, wersja turystyczna. Proszę o podrzucenie linka bo nie mogę tego znaleźć. Dzięki

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Łukasza w zapiskach jeżeli dobrze pamiętam http://www.piwo.org/...o/page__st__880 ale na której stronie to ci nie powiem może napisz do niego na PW albo przeszukaj cały temat.

 

edit: O dobra znalazłem też ciekaw byłem jak to wygląda :Dhttp://www.piwo.org/topic/1650-browar-escarabajo/page__st__640?do=findComment&comment=157335

Edited by Undeath

Share this post


Link to post
Share on other sites

chodzi o coś takiego jak w browamatorze. Można ten badziewny plastikowy kranik wymienić na zwykły np Celli. Osobiście nie polecam takiego rozwiązania, bo piwo się strasznie pieni :( lepiej mieć chociaż 1m węża piwnego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opis jak oczyścić gestwe. Jakoś z przelewaniem na trzy sloiki. Nie mogę znaleść.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki mateos . Dobrze ze były rysunki:-) gdzieś na forum był opis jak to zrobić. Coś kojarze o wlaniu do sloika potem zlaniu znad osadu i tak trzy razy

Edited by marcin_l85

Share this post


Link to post
Share on other sites

na forum jakiś czas temu jeden z kolegów zamieścił tabele nagazowania w xlsx i pdf do kegów ale chciałem jej użyć do sprawdzenia nagazowania wg stylu przy wyliczaniu ilości cukru do refermentacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...