Skocz do zawartości

Gdzieś to było - link


cianek

Rekomendowane odpowiedzi

  • 5 tygodni później...

Witam,

jakiś czas temu widziałem tu gdzieś, czyjąś fotkę ze stożkiem zwiniętym z kwasówki.

W podpisie było coś o fermentorze stożkowym w cenie przystępnej dla Polaka.

Czy ktoś wie gdzie to było? Albo jak idą prace nad projektem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam,

jakiś czas temu widziałem tu gdzieś, czyjąś fotkę ze stożkiem zwiniętym z kwasówki.

W podpisie było coś o fermentorze stożkowym w cenie przystępnej dla Polaka.

Czy ktoś wie gdzie to było? Albo jak idą prace nad projektem?

 

Chyba tego szukasz kolego... http://www.piwo.org/gallery/album/463-browar-piter/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wraz z kolegą Porterem od wielu warek chmielimy brzeczkę przednią, chmielimy w czasie zacierania, gotujemy 30 minut.

http://www.piwo.org/topic/2393-rybnicki-browar-domowy/page__st__340#entry309989

http://www.piwo.org/topic/4073-agro-browar-zebrzydowskie/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam,

jakiś czas temu widziałem tu gdzieś, czyjąś fotkę ze stożkiem zwiniętym z kwasówki.

W podpisie było coś o fermentorze stożkowym w cenie przystępnej dla Polaka.

Czy ktoś wie gdzie to było? Albo jak idą prace nad projektem?

 

Chyba tego szukasz kolego... http://www.piwo.org/...3-browar-piter/

 

Dzięki chopie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Na forum kiedyś czytałem o sposobie na zrobienie większej ilości piwa "bez sprzętu". Chodzi mi o to, że mam do dyspozycji garnek 20l i chcę zrobić np. 25l piwa. Zasyp 4kg do 14l wody. Filtracja w wiaderku 20l i wysładzanie do 2.5Blg. Gotowanie na dwa razy lub jest możliwość na dwa garnki. Nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu, a wiem, że to już było.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na forum kiedyś czytałem o sposobie na zrobienie większej ilości piwa "bez sprzętu". Chodzi mi o to, że mam do dyspozycji garnek 20l i chcę zrobić np. 25l piwa. Zasyp 4kg do 14l wody. Filtracja w wiaderku 20l i wysładzanie do 2.5Blg. Gotowanie na dwa razy lub jest możliwość na dwa garnki. Nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu, a wiem, że to już było.

Szukaj pod hasłem HGB (High Gravity Brewing) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

szukam jakiegoś kalkulatora którym mógł bym liczyć temperaturę podczas zacierania, mam 2 termometry i oba różnie pokazują, podgrzewam 3 palnikami temperatura stoi w miejscu a potem nagle skacze do 72 stopni i muszę ratować się zimną wodą.

Fajnie by było po prostu dolewać wrzątku co pewien czas z czajnika.

Ktoś coś wie?

Edytowane przez PiotrekU
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.