Skocz do zawartości
zibi

Fermentacja Kölscha

Rekomendowane odpowiedzi

Adnotacja do Kölscha Warka zrobiona 30.07.2011

Drożdże Zymoferm Z032-1-31 Kölsch, Altdeutsches Helles wystartowały dopiero po 48h,nie doczytałem że po terminie trzeba zrobić starter, ale dziwne że po 7 dniach od ruszenia fermentacji zeszły tylko do 7°Blg i dzisiaj jest już 14 dzień a piana na piwie jak na początku fermentacji.

Co prawda zamiast 12°Blg ,wyszło mi 14°Blg , ale myślę że to nie powinno wpłynąć na czas fermentacji proszę o porady i sugestje.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×