Jump to content
Sign in to follow this  
Ksero02

Skala Blg a procenty???

Recommended Posts

Witam,

 

Mam pytanie, gdyż próbuje moje pierwsze piwko i zbadałem w skali belinga i ma miedzy 2-3 stopnie? pytanie brzmi ile ma % ??

 

edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery, skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling)

Share this post


Link to post
Share on other sites
edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery, skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling)

Na pewno niemiecki? Pracował na uniwersytecie w Pradze, a wikipedia twierdzi, że on "bohemian scientist".

Share this post


Link to post
Share on other sites
edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery' date=' skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling)[/color']

Na pewno niemiecki? Pracował na uniwersytecie w Pradze, a wikipedia twierdzi, że on "bohemian scientist".

Czy oby Praga była W 100% czeska w tamtym okresie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery' date=' skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling)[/color']

Na pewno niemiecki? Pracował na uniwersytecie w Pradze, a wikipedia twierdzi, że on "bohemian scientist".

Ponoć niemiecki, ale nie sprzeczam się, bo sam wyczytałem :)

http://www.brewingtechniques.com/library/backissues/issue1.3/manning.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.