mrblaha 31 1 Items Posted July 27, 2011 Hej, Ostatnio przy wysładzaniu i przelaniu tego co trzeba do chmielenia zdecydowałem się odzyskać z młóta to, co zwykle leci na kompost- zacząłem wysładzać dalej. W wyniku tego niecnego procederu otrzymałem jakieś 5l cieczy. Z racji robienia konfitur w domu w tym samym czasie podpieprzyłem ok. 0,5l wiśni z sokiem, pomieszałem oba płyny i wrzuciłem w to drożdże. Dzisiaj odkorkowałem balon i stwierdzam, że wyszedł całkiem orzeźwiający letni napój, o bardzo ładnym, wiśniowym kolorze. Może trochę za wytrawny i mało treściwy w smaku, ale zimny byłby w sam raz na upały. Teraz nasuwa się pytanie- jak nazwać taki napój? Czy taki alkohol na bazie niechmielonej, cienkiej brzeczki ma jakaś nazwę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
scooby_brew 461 1 Items Posted July 27, 2011 Podpiwek wiśniowy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrblaha 31 1 Items Posted July 27, 2011 A podpiwek nie jest przypadkiem z bezalkoholowy (no, z małym procentem) i chmielony? Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzechu_k 21 Posted July 27, 2011 Może nazwij go: "CałkiemOrzeźwiającyLetniNapójOBardzoŁadnymWiśniowymKolorze" COLNOBaŁWiK Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrblaha 31 1 Items Posted July 27, 2011 (edited) Colnobałwik it is Juto etykiety:D EDIT: Taka prosta, zwyczajna: Edited July 28, 2011 by mrblaha Quote Share this post Link to post Share on other sites