Jejski 323 1 Items Posted July 15, 2011 Zrobiłem statyw do menzurki aerometru z biowinu, bo jak wiadomo żadnej podstawki w oryginale niema. Wolę szklane, bo można lać wrzątek i potem chłodzić we wodzie i nie trzeba lać tyle co do plastiku. Blacha miedziana 1,2mm o średnicy 12cm, drut 4mm?, troszkę cyny, samoklejąca taśma gąbkowa na spód, oraz samoklejący krążek pianki pod dno menzurki. Może i gadżet ale ułatwia życie Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimbelt 101 Posted July 15, 2011 No, no - nieźleś to sobie wykombinował, panie McGyver Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielson83 8 1 Items Posted July 15, 2011 Hej No to samo mi się skojarzyło:) czytając forum widzę że pomysłowość Jejskiego nie zna granic:okey: ale dobrze trzeba sobie radzić i nie dać się oskubać, lepiej słodu więcej kupić np. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted July 15, 2011 Spokojnie McGyver dalej działa. Jestem w trakcie dwóch projektów. Relacja z pierwszego już za dwa dni Quote Share this post Link to post Share on other sites
bogdan62 30 Posted July 16, 2011 (edited) Rolę statywu może również spełnić klocek drewniany z nawierconym (nieprzelotowym) otworem, przy większej ilości otworów umieścimy tam różne narzędzia. Surowiec łatwo dostępny, a praca potrzebna do wykonania statywu prawie żadna. Edited July 16, 2011 by bogdan62 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted July 16, 2011 Drewniany klocek to była poprzednia wersja mojego stojaka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemyss 9 Posted July 16, 2011 Drewniany klocek to była poprzednia wersja mojego stojaka. To już się boję jaka będzie następna Quote Share this post Link to post Share on other sites