Skocz do zawartości
leech

Za szybka rehydracja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem - za szybko zacząłem rehydrację drożdży. Zanim brzeczka schłodzi się do niższej temperatury pewnie z kilka godzin minie. Czy krem z drożdży może sobie spokojnie stać w pokojowej temperaturze czy lepiej schować do lodówki?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja jak mam czas i nie zapomnę to jeszcze dodaję trochę cuku, zeby drożdże zaczęły pracę.

Możesz odstawić też do lodówki, nic im nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak trzymasz je pod folią czy innym czystym przykryciem coby żyjątka z atmosfery się nie zalęgły (których o tej porze roku pełno ) i nic się im nie stanie. Nie przejmuj się będzie dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do lodówki na kilka godzin nie warto, bo przed zadaniem powinny mieć temperaturę zbliżoną do brzeczki, więc znowu byś musiał je wyciągnąć odpowiednio wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×