Jump to content
Sign in to follow this  
leech

Za szybka rehydracja

Recommended Posts

Witam,

mam problem - za szybko zacząłem rehydrację drożdży. Zanim brzeczka schłodzi się do niższej temperatury pewnie z kilka godzin minie. Czy krem z drożdży może sobie spokojnie stać w pokojowej temperaturze czy lepiej schować do lodówki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja jak mam czas i nie zapomnę to jeszcze dodaję trochę cuku, zeby drożdże zaczęły pracę.

Możesz odstawić też do lodówki, nic im nie będzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak trzymasz je pod folią czy innym czystym przykryciem coby żyjątka z atmosfery się nie zalęgły (których o tej porze roku pełno ) i nic się im nie stanie. Nie przejmuj się będzie dobrze ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do lodówki na kilka godzin nie warto, bo przed zadaniem powinny mieć temperaturę zbliżoną do brzeczki, więc znowu byś musiał je wyciągnąć odpowiednio wcześniej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.