Jump to content

Witam


donio
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Mieszkam w Twardogórze (w zagłębiu stolarzy), w której nie ma tradycji piwowarskich, ale trzeba wreszcie coś zapoczątkować.

W wakacje wybudowałem grilla razem z wędzarnią, jesteśmy już po trzech wsadach kiełbasy, przerobiliśmy około 60 kg kiełbasy. Wszystkim w rodzinie smakuje, aż się im uszy trzęsą.

 

Teraz przyszła kolej na warzenie piwa. Zakupiłem cały sprzęt w BA. Po tygodniu czytania wszystkich wątków na stronach www i forach wystartowałem z pierwszą warką z brew kita. Bo tak podobno trzeba.

 

Na dzisiaj zakończyłem burzliwą i zlałem na cichą plus 6 butelek z piwkiem. Cicha podobne nie jest konieczna, ale w celu nabrania doświadczenie uważam że wszystkiego trzeba spróbować.

 

W głowie to mam setki pytań, najlepiej to przydałby się ktoś z doświadczonych piwowarów z pobliża, żeby wszystko objaśnić przy piwku.

Tylko problem bo na razie to mogę co najwyżej postawić własną kiełbaskę :), bo z piwkiem to nie wiadomo co wyjdzie:(.

Pozdrawiam Dominik

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.