Skocz do zawartości
hubert94

Pierwszy brewkit

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zrobić pierwszy brewkit, i czy moglibyście mi powiedzieć czy dobrze wszystko dobrałem? Ewentualnie czegoś nie kupować lub kupić coś dodatkowego.

 

http://www.sklep.piwowin.pl/AREOMETR_Z_TERMOMETREM-56.html

http://www.sklep.piwowin.pl/INDIA_PALE_ALE_3_kg_Muntons_Gold-249.html

http://www.sklep.piwowin.pl/GLUKOZA_04_kg-30.html

http://www.sklep.piwowin.pl/SAFALE_S_04_Fermentis-70.html

http://www.sklep.piwowin.pl/PIROSIARCZYN_SODU_600_g-207.html

 

Zastanawiam się czy zamiast glukozy nie użyć pastylek fermentacyjnych.

 

Chciałbym również w tym miejscu podziękować użytkownikom kolomar i sn_phoenix za pomoc i wyjaśnienie mi wszystkiego.

 

Hubert

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Areometr się nie nadaje, służy do pomiaru zawartości alkoholu w czystych destylatach. Weź ten http://www.sklep.piwowin.pl/WINOMIERZ__CUKROMIERZ_Blg-57.html

W brewkicie masz już drożdże, więc dokupywanie dodatkowych nie ma sensu (nie wydaje mi się, aby drastycznie poprawiły smak Coopersa).

Fermentor posiadasz?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Do refermentacji użyć glukozy czy tabletek fermentacyjnych?

Te tabletki to też glukoza, tylko już odmierzona i o wiele droższa. Przy pierwszym brewkicie są ok, ale jak się rozkręcisz to będziesz chciał mieć różny stopień nagazowania w zależności od stylu. Wtedy już tabletek używać nie będziesz, więc może lepiej od razu zacząć od glukozy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×