Skocz do zawartości

Witam Wszystkich Piwoszy


brewleszek

Rekomendowane odpowiedzi

:beer:

Witam wszystkich serdecznie.

Zlapalem bakcyla na wlasnej roboty piwo :)

W poniedzialek zakupilem sprzeta i nastawilem Coopersa Canadian Ale. Zaczelo babelkowac juz po czterech godzinach ( poezja dla uszu :) )

Wczoraj po trzech dniach otwarlem fermentator bo bulgotanie sfolgowało ...pomierzylem gestosc i dzisiaj sie przymierzam do butelkowania .

 

Pozdrawiam Wszystkich Browarników !!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj.

 

Z tym butelkowaniem to jeszcze poczekaj. Jutro zmierz ponownie gęstośc i jeżeli będzie dokładnie taka sama jak wczoraj, to dopiero możesz butelkowac. Bo to, że przestało bulgotac nie znaczy o zakończeniu fermentacji (o czym było wiele razy pisane na tym forum). Zapraszam do zapoznania się z Wiki jak również do czytania forum. Wiele tu przydatnych informacji.

Edytowane przez Spotter
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tez sie zastanawialem i szukalem na forum czy aby nie za wczasu... Wczoraj wieczorem mialem gestość 1.006 , dzisiaj przed momentem zmierzona 1006 ......mniej wiecej to samo a nadal bulgoce ( co ok minute ) ?

Pierwsza zmierzona gestosc byla 1.040

Więc trzeba jeczcze poczekać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.