Jump to content
Sign in to follow this  
brewleszek

Witam Wszystkich Piwoszy

Recommended Posts

:beer:

Witam wszystkich serdecznie.

Zlapalem bakcyla na wlasnej roboty piwo :)

W poniedzialek zakupilem sprzeta i nastawilem Coopersa Canadian Ale. Zaczelo babelkowac juz po czterech godzinach ( poezja dla uszu :) )

Wczoraj po trzech dniach otwarlem fermentator bo bulgotanie sfolgowało ...pomierzylem gestosc i dzisiaj sie przymierzam do butelkowania .

 

Pozdrawiam Wszystkich Browarników !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj.

 

Z tym butelkowaniem to jeszcze poczekaj. Jutro zmierz ponownie gęstośc i jeżeli będzie dokładnie taka sama jak wczoraj, to dopiero możesz butelkowac. Bo to, że przestało bulgotac nie znaczy o zakończeniu fermentacji (o czym było wiele razy pisane na tym forum). Zapraszam do zapoznania się z Wiki jak również do czytania forum. Wiele tu przydatnych informacji.

Edited by Spotter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj,

 

Chyba trochę za wcześnie z butelkowaniem.

Jakie wyniki tych pomiarów?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam serdecznie.

Jak już koledzy pisali daj piwku trochę czasu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tez sie zastanawialem i szukalem na forum czy aby nie za wczasu... Wczoraj wieczorem mialem gestość 1.006 , dzisiaj przed momentem zmierzona 1006 ......mniej wiecej to samo a nadal bulgoce ( co ok minute ) ?

Pierwsza zmierzona gestosc byla 1.040

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tez sie zastanawialem i szukalem na forum czy aby nie za wczasu... Wczoraj wieczorem mialem gestość 1.006 , dzisiaj przed momentem zmierzona 1006 ......mniej wiecej to samo a nadal bulgoce ( co ok minute ) ?

Pierwsza zmierzona gestosc byla 1.040

Więc trzeba jeczcze poczekać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Gęstość poczatkowa trochę mała, może wyjść piwo trochę wodniste, jeżeli takie wyjdzie to na pszyszłość mniej rozcieńczaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i pozdrawiam, piwowarstwo uczy cierpliwości. Samych udanych piwek :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po tygodniu od wstawienia piwo nie tylko w butelkach, ale i w gardłach :D Tylko piwosz jest do tego zdolny..

Edited by jacekan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.