Jump to content

jak warzyć gdy za oknem 12 stopni?


yemu
 Share

Recommended Posts

taka temperatura się szykuje w przyszłym tygodniu, a nie wiem czy już włączą grzanie ;-(

rozumiem, nie ma rady i muszę czekać, a potem odkręcać kaloryfer?

aha, zamierzam się na pszeniczne z brew-kitu.

y

Jak Ty z współlokatorami wytrzymasz w takiej temp. to piwo tym bardziej. ;)

W ostateczności możesz zacząć sezon lagerowy. :D

Link to comment
Share on other sites

dobra, kupuję w takim razie, a pytałem, bo w zestawie, który zamierzam nabyć (muntons) jest napisane ze fermentacja w temp 18-24 stopnie.

No ale chyba nie planowałeś fermentować za oknem. :D

W domu chyba będziesz miał te 18°C.

Pamiętam, że w ostatnie ferie zimowe, jak chciałem mieć w kuchni 18°C to musiałem dość długo wietrzyć mimo zakręconych kaloryferów.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.