Skocz do zawartości

Wyeast 1187 Ringwood Ale do Koelsch?


Shooter

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję rozruszać drożdżaki Wyeast 1187 Ringwood Ale. Najbardziej pasuje mi zrobić Koelscha.

 

2,50 kg Pilzneński (3,9 EBC) Grain 64,94 %

0,70 kg Monachijski typ I - Weyermann (15,0 EBC) Grain 18,18 %

0,40 kg Pszeniczny jasny - Weyermann (4,0 EBC) Grain 10,39 %

30,00 gm Magnum 2009r [G] [7,20 %] (60 min) Hops 26,9 IBU

1 Pkgs Ringwood Ale 1187 (Wyeast Labs #1187) Yeast-Ale

 

Proszę o uwagi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dawaj, będzie eksperyment. :tort:

 

Opisują te drożdże jako idealne do porterów i brown ale.

 

@elroy, robiłem kolońskie z 10% jasnego monachijskiego i było dobre, na pewno je powtórzę na jesień. Tak samo dobre, jak z 10% wiedeńskiego. :beer:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.