Skocz do zawartości

Zymoferm Z039-8-38 (Belgische Klosterbiere und Ales)


Rekomendowane odpowiedzi

Opisu tych drożdży jeszcze nie ma na stronie BrauPartner, to co jest zaczerpnąłem z Müggelland.de. Nazwa wg. producenta (to co mam na fiolce) nieco się różni od podanej w sklepie.

 

Name: Zymoferm Z039-8-38 Belgische Klosterbiere und Ales

Typ: Obergärig

Form: Flüssig

Labor: Zymoferm

Produktnummer: Z039

Temperatur: 18 - 22°C

Alkoholverträglichkeit: Hoch (10-15%)

Ausflockung: Mittel

Vergärungsgrad: 75 - 82%

Eignung: Belgische Klosterbiere, Trippel, Dubbel, Gewürzbiere, Weihnachtsbiere

Beschreibung:

  • Typische Belgisches Klosterbier (Abbey Ale)
  • Leicht fruchtiges Aroma mit Pflaumennote
  • Gut geeignet für hochprozentige Bier

Nazwa: Zymoferm Z039-8-38 Belgische Klosterbiere und Ales

Typ fermentacji: górna

Forma: płynne

Kod produktu: Z039

Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 22°C

Tolerancja na alkohol: wysoka (10-15% obj.)

Flokulacja: średnia

Przybliżone odfermentowanie: 75 - 82%

Przeznaczenie: belgijskie piwa klasztorne, tripel, dubbel, piwa aromatyzowane i świąteczne

Opis:

  • typowe drożdże do belgijskich piw klasztornych (Abbey Ale)
  • lekkie aromaty owocowe z nutą śliwkową
  • doskonałe do fermentowania piw o wysokiej zawartości alkoholu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.