Jump to content
Sign in to follow this  
zgoda

Zymoferm Z039-8-38 (Belgische Klosterbiere und Ales)

Recommended Posts

Opisu tych drożdży jeszcze nie ma na stronie BrauPartner, to co jest zaczerpnąłem z Müggelland.de. Nazwa wg. producenta (to co mam na fiolce) nieco się różni od podanej w sklepie.

 

Name: Zymoferm Z039-8-38 Belgische Klosterbiere und Ales

Typ: Obergärig

Form: Flüssig

Labor: Zymoferm

Produktnummer: Z039

Temperatur: 18 - 22°C

Alkoholverträglichkeit: Hoch (10-15%)

Ausflockung: Mittel

Vergärungsgrad: 75 - 82%

Eignung: Belgische Klosterbiere, Trippel, Dubbel, Gewürzbiere, Weihnachtsbiere

Beschreibung:

  • Typische Belgisches Klosterbier (Abbey Ale)
  • Leicht fruchtiges Aroma mit Pflaumennote
  • Gut geeignet für hochprozentige Bier

Nazwa: Zymoferm Z039-8-38 Belgische Klosterbiere und Ales

Typ fermentacji: górna

Forma: płynne

Kod produktu: Z039

Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 22°C

Tolerancja na alkohol: wysoka (10-15% obj.)

Flokulacja: średnia

Przybliżone odfermentowanie: 75 - 82%

Przeznaczenie: belgijskie piwa klasztorne, tripel, dubbel, piwa aromatyzowane i świąteczne

Opis:

  • typowe drożdże do belgijskich piw klasztornych (Abbey Ale)
  • lekkie aromaty owocowe z nutą śliwkową
  • doskonałe do fermentowania piw o wysokiej zawartości alkoholu

Share this post


Link to post
Share on other sites

czy linia drożdży Zymoferm ma swoje odpowiedniki w WLP i Wyeast??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myślę, że te odpowiadają (z grubsza) Belgian Abbey II. Ale o porówaniu będzie można mówić jak ktoś je przetestuje (ja za tydzień będę robił na nich BPA, później pewnie dubbla).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możemy się wymienić, mam THG i BSA :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.