Skocz do zawartości

kiełbasa z grilla vs. kiełbasa z ogniska


hrapek

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam sią z Tobą Ro_y. Przy grillu zwykle stoi ofiara z łapanki.

Do tej pory obsługa grilla to była dla mnie frajda :/

 

Ognisko wspaniała sprawa - a ziemniaków nie jadłem chyba z 10 lat :/

Namiastkę takich ziemniaków jak z ogniska można spokojnie zrobić w domu. 5-6 średnich ziemniaków należy dokładnie umyć ale nie obierać. Nakłuć je widelcem, położyć na tależ i wstawić na 10-12 minut do mikrofalówki. Moc ustawiamy na 800-850W. Ziemniaków nie przykrywamy. Zimą czasami robię dzieciom taką namiastkę lata.

 

Od pewnego czasu żadna kiełbasa. Nie ma smacznych kiełbas :/

 

To już lepiej zrobić golonkę.

Zrób sobie sam kiełbaskę, będzie smaczna. :D Jakby co mogę podesłać przepisy.

Pzdr

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Namiastkę takich ziemniaków jak z ogniska można spokojnie zrobić w domu. 5-6 średnich ziemniaków należy dokładnie umyć ale nie obierać. Nakłuć je widelcem, położyć na tależ i wstawić na 10-12 minut do mikrofalówki. Moc ustawiamy na 800-850W. Ziemniaków nie przykrywamy. Zimą czasami robię dzieciom taką namiastkę lata.

A gdzie zapach ogniska?? No, ale lepszy rydz niż nic...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z całym szacunkiem, ale spieczonej skórki ziemniaka(czasem nawet lekko zwęglonej) i atmosfery po zmierzchu przy ognisku chyba żadna mikrofalówka nie zastąpi:cool:

No na pewnie nie zastąpi, ale jak Wnuczek pisze, zimą dla dzieci to może być też nie lada radocha :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co do namiastki ziemniaka z piekarnika, ostatnio robilem ziemniaki na sposob brytyjski duzy ziemniak. Czyli wybiera sie kilka ziemniakow srednio-duzych zaiwja w folie i do piekarnika, poki nie beda miekkie. Podawac przecietego na pol oblozone salatkami (tunczyk z kukurydza, lub jak kto lubi)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Witaj,

 

u mnie są dwie wersje

 

baza - kociołek wyłożony liśćmi kapusty

 

i potem

1. golonka, ziemniaki, inne mięsiwa dla aromatu, cebula

2. mix mięsiw i wędlin z lodówki - chętnie tzw okrawki czy resztki;-) ze sklepu, dużo ziemniaków, cebuli - i co tam dadzą na bazarze - buraka, marchew, taki śmietnik.

 

No i na ogień

 

Smacznego

 

flood

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.