Skocz do zawartości

pszeniczne figowe


hvar_anka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien pomysl, ale nie chce przekombinowac, wiec lepiej sie poradzic - przelewam dzis pszeniczniaka na cicha i chce na cicha dodac suszone figi, ktore wczesniej trzeba pewnie jakos przegotowac. Figi sa dosc slodkie. Czy one przyczynia sie do wznowienia fermentacji? I w ogole co o tym myslicie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mogę odpowiedzieć tylko na podstawie robienia win domowych że dodanie sparzonych wrzątkiem fig ale pokrojonych pozwoli troszkę podnieść blg i troszkę mocniejsza będzie cicha ale to zależy od ilości dodanych..

Co do aromatu to raczej mało wyczuwalny będzie zależy ile tych fig dodasz.

Pamiętaj bardzo ważne abyś dokładnie sparzyła figi..

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.