Jump to content
Sign in to follow this  
hvar_anka

pszeniczne figowe

Recommended Posts

Mam pewien pomysl, ale nie chce przekombinowac, wiec lepiej sie poradzic - przelewam dzis pszeniczniaka na cicha i chce na cicha dodac suszone figi, ktore wczesniej trzeba pewnie jakos przegotowac. Figi sa dosc slodkie. Czy one przyczynia sie do wznowienia fermentacji? I w ogole co o tym myslicie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogę odpowiedzieć tylko na podstawie robienia win domowych że dodanie sparzonych wrzątkiem fig ale pokrojonych pozwoli troszkę podnieść blg i troszkę mocniejsza będzie cicha ale to zależy od ilości dodanych..

Co do aromatu to raczej mało wyczuwalny będzie zależy ile tych fig dodasz.

Pamiętaj bardzo ważne abyś dokładnie sparzyła figi..

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.