Jump to content
Sign in to follow this  
KAPSEL-CK

Pierwsz Warka Co polecacie ??

Recommended Posts

Witam,

 

Mam już mętlik w głowie i nie wiem co wybrać. Popełniłem błąd i zamówiłem przed wybraniem gatunku i rodzaju piwa ;)

Czy mogę wykrzesać ciekawą warkę z mojej spiżarni ??

Podeślijcie przepis lub lina do receptury.

 

Wielkie dzięki z góry

 

Młodszy Piwowar

KAPSEL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podoba mi się ta opcja:

 

-Pilzeński 90%

-monachijski 5%

-pszeniczny 5%

 

Zacieranie

62°C przez 30 minut

72°C przez 30 minut

podgrzanie do 76°C i filtracja

 

 

Chmielenie

20g Marynka na godzinę gotowania

20g Lubelski na ostatnie 20 minut gotowania

20g Lubelski na ostatnie 5 minut gotowania

 

US-55

 

Nie mam mchu:/

 

Co o tym sądzicie ?? Będzie zdatne do spożycia ? ;)

Edited by KAPSEL-CK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Podoba mi się ta opcja:

 

-Pilzeński 90%

-monachijski 5%

-przeniczny 5%

 

 

Chmielenie

20g Marynka na godzinę gotowania

20g Lubelski na ostatnie 20 minut gotowania

20g Lubelski na ostatnie 5 minut gotowania

 

;)

"Nie bądźmy Pewexami, nie mieszajmy myślowo dwóch różnych ...."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poszedłeś ostro z zakupami :smilies:

spiżarnia:

Pilzeński 30kg; pszeniczny jasny Weyermann?- 1kg; monachijski typ I Weyermann? - 1kg; Lubelski 100g; Marynka 100g; Sybilla 100g; S-33 US-05

ps

Podoba mi się ta opcja:

 

-Pilzeński 90%

-monachijski 5%

-przeniczny 5%

PSZENICA !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jutro miała być zabawa, na święta zlewanie cichą, może i butelkowanie a tu lipa:/

Paczka jeszcze nie dotarła chociaż zamówiona w poniedziałek(niedziela). Kłopot jest taki że nie mieszkam tam gdzie będę warzył....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Poszedłeś ostro z zakupami :smilies:

Czytając czytając i czytając raczej zakładam że warzenie mi się nie znudzi ;)

Śrutownik też zamówiłeś czy słód śrutowany ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.