Jump to content
admiro

program Brewtarget - pomoc dla użytkowników

Recommended Posts

Jak w Brewtarget ustawić wartości zacierania?

Wpisuję wartości, wg. mnie adekwatne - i wtedy przestawiają mi się wartości warki i brzeczki w oknie głównym... (na sporo mniejsze). Co skutkuje zwiększeniem gęstości, generalnie, po ustawieniu sposobu zacierania zaczynają wychodzić bzdury...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mógłby ktoś podesłać na mateos2@o2.pl bazę składników zawierającą słody z polskich i czeskiej słodowni. Nie wiem jak, ale straciłem swoją :beer:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proszę, ale szału z polskimi słodami nie ma, ot strzegomskie karmele, palony żywiecki, może coś tam jeszcze.

 

http://hotfile.com/dl/137345349/04e27ac/database.xml.html

 

Ps. Ja bazę do Brewtarget trzymam na na Dropboxie - nie zginie, od wersji 1.2.4 wygodnie wybiera się jej usytuowanie w opcjach.

Edited by admiro

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ten plik został usunięty w związku z naruszeniem praw autorskich albo został usunięty przez użytkownika który go wysłał."

 

:D

 

O jest :D

Edited by zbynekkk

Share this post


Link to post
Share on other sites
U mnie ten program nie działa , np. cokolwiek chcę dodać do receptury ,mam słynny komunikat o konieczności zamknięcia programu. Mam XP :smilies:

Ja używam Brewtarget na Ubuntu i Windows XP bez żadnych problemów, coś masz nie tak z systemem.

Przeinstaluj najnowszą wersję 1.2.4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robiłem to kilka razy nic to nie daje. Początkowo program działał , aż pojawił się błąd i teraz dzieje się to zawsze. Będę jeszcze próbował coś z tym zrobić a może samo przejdzie.

 

Starsza wersja działa bez problemu. :smilies:

Edited by nikhil

Share this post


Link to post
Share on other sites
Robiłem to kilka razy nic to nie daje. Początkowo program działał , aż pojawił się błąd i teraz dzieje się to zawsze. Będę jeszcze próbował coś z tym zrobić a może samo przejdzie.

 

Starsza wersja działa bez problemu. :smilies:

Zrób screena i zgłoś do producenta BT, może coś pomoże.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Robiłem to kilka razy nic to nie daje. Początkowo program działał ' date=' aż pojawił się błąd i teraz dzieje się to zawsze. Będę jeszcze próbował coś z tym zrobić a może samo przejdzie.

 

Starsza wersja działa bez problemu. :smilies:[/quote']

Zrób screena i zgłoś do producenta BT, może coś pomoże.

U mnie dzieje się tak samo.

 

edit: Przeinstalowałem ponownie, tym razem zaznaczyłem "Add brewtarget to the system PATH for all users" i jak na razie działa.

Edited by Pastaga

Share this post


Link to post
Share on other sites
Robiłem to kilka razy nic to nie daje. Początkowo program działał ' date=' aż pojawił się błąd i teraz dzieje się to zawsze. Będę jeszcze próbował coś z tym zrobić a może samo przejdzie.

 

Starsza wersja działa bez problemu. :D[/quote']

Zrób screena i zgłoś do producenta BT, może coś pomoże.

U mnie dzieje się tak samo.

 

edit: Przeinstalowałem ponownie, tym razem zaznaczyłem "Add brewtarget to the system PATH for all users" i jak na razie działa.

Zrobiłem nawet wersję portable ale nic nie pomogło.:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

W zasadzie to jeszcze oprócz tego "Add brewtarget to the system PATH for all users" zamieniłem bazę słodów na zamieszczoną przez admiro, całkowicie usunąłem poprzednią wersje programu i tą najnowszą też ściągałem na nowo. Coś pomogło bo działo się identycznie jak u Ciebie, ale nie wiem co.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :)

Dzięki :):beer:

 

To byłą łatwizna, na bardziej zawiłe problemy nie spodziewaj się ode mnie odpowiedzi , sam uruchomiłem ten program dzisiaj :beer::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeszcze jedno pytanie..na jednym screen schot-cie widział↨em ze wszystko jest po polsku - a ja nadal mam po angielsku część elementów.. Popełniłem gdzieś błąd ? Tam w tools > options > Language dałem na Polską flagę - i nadal część jest po ichniejszemu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeszcze jedno pytanie..na jednym screen schot-cie widział↨em ze wszystko jest po polsku - a ja nadal mam po angielsku część elementów.. Popełniłem gdzieś błąd ? Tam w tools > options > Language dałem na Polską flagę - i nadal część jest po ichniejszemu..

 

Panie Lusterko przeczytaj wątek od początku, odpowiedzi na te pytanie ( i prawdopodobnie twoje następne) już były.

Jak coś nowego - wal śmiało!

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie w bazie są wszystkie słody Weyermanna. W którymś z wcześniejszych postów jest plik bazy, ale sądzę, że Carahell był w bazie podstawowej od początku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie w bazie są wszystkie słody Weyermanna. W którymś z wcześniejszych postów jest plik bazy, ale sądzę, że Carahell był w bazie podstawowej od początku.

Właśnie przejrzałem wszystkie słody w programie i nie mam, ten plik bazy też już dawno dodałem (jeśli chodzi o plik z 79 postu w tym wątku). A może jakoś inaczej się nazywa?

Edited by Afghan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...