Jump to content
Sign in to follow this  
sylwek_57

Witanko

Recommended Posts

Czytać to czytam już dosyć długo, ale dziś nadszedł najwyższy czas Serdecznie Przywitać się ze wszystkimi.

Od półtora roku robię swoje wędlinki i niestety nie ma czym dobrym popić, więc postanowiłem rozpocząć edukację na bratnim forum.

Zgromadziłem trochę niezbędnego sprzętu i w dniu dzisiejszym ruszyłem na szerokie wody, uwarzyłem swoje pierwsze piwo Pale Ale z gotowego zestawu. Drożdże T-58 zadane i czekam na jakieś obiecujące sygnały z fermentatora.

Wiedza na forum jest ogromna dla osoby, która jest w tej dziedzinie amatorem.

 

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć.

Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ?

 

Witanko z B-B ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elo ;)

 

No to zapraszam do lektury forum :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja witam serdecznie.

 

Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ?

:|:/:/;):/

Edited by coelian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam również ! Powodzenia i udanych piw życzę !

 

Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ?

Rewelacja ;):/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć ;)

 

Koledzy.

To nie miał być żart - zapytałem konkretnie o jeden z częściej omawianych problemów na forum (dla początkujących), kolega wie czego szukać.

Na pewno jeszcze będzie miał do nas wiele pytań.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj na forum.

 

Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ?

Proste - założyć temat z pytaniem o bulkaniu :/;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zgromadziłem trochę niezbędnego sprzętu i w dniu dzisiejszym ruszyłem na szerokie wody, uwarzyłem swoje pierwsze piwo Pale Ale z gotowego zestawu. Drożdże T-58 zadane i czekam na jakieś obiecujące sygnały z fermentatora.

Czy dobrze rozumiem że piwo ze zestawu do zacierania?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam na forum i gratuluję "plusa" od Jejskiego za zacieranie od początku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :/

Jak piwo nie bulka należy wzorem każdego początkującego piwowara (mnie w pierwszym rzędzie) wpaść w panikę i depresję a po opadnięciu emocji dojść do wniosku, że jak jest piana, a nie bulka, to fermentator jest nieszczelny :/ i spokojnie czekać, aż przestanie spadać blg ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przyjmij pozdrowienia z nadmorskiego kurortu.Udanych warek:okey:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam na forum i gratuluję "plusa" od Jejskiego za zacieranie od początku.

Kurde, pytałem po to żeby dać plusa za pierwsze zacierane i zapomniałem ;) Sylwek masz + i Ignac + za przypomnienie :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za wsparcie dobrym słowem.

Jejski dzięki za +, a tak nawiasem to wygrały względy finansowe za gotowca, a ile przyjemności jak zrobi się coś samemu od początku.

Po 3 godzinkach ruszyły drożdże, piękna pianka, a rurką się nie mam zamiaru przejmować, jej zadania znam. Otworek wierciłem sam i trochę się rozkalibrował i chyba jest mała nieszczelność. Czekam teraz na efekty i mam nadzieję na sukces pozytywnej produkcji pierwszej Warki zacieranej. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.