Skocz do zawartości

Wrocław Wita;)


danielson83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich razem i każdego z osobna, mam na imię Daniel i na co dzień mieszkam we Wrocku a w pozostałe dni- Kotlina Kłodzka memu sercu najbliższa:) Pewnie jak większość tutaj obecnych najpierw dużo czytałem ale stwierdziłem że dobrze będzie się przedstawić i wymieniać sugestiami bo jak wiadomo przysłowiowe "co dwie głowy...:)

Co do warzenia to w najbliższym czasie mam zamiar zabrać się za zacieranie tylko sprzęt do końca muszę skompletować min. gar/keg (do przeróbki), chłodnicę, taboret gazowy, śrutownik i drobniejsze... muszę pomyśleć jak to wszystko zrobić żeby dobrze było i majątku nie wydać ;) Porady mile widziane:)

Dobra na początek chyba wystarczy nie będę zamulał i aktualnych postnych "Gorzkich Żali" prawił:)

 

Pozdrawiam Daniel

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam i pytam...

co było na pierwszą warkę ??

 

1.Coś w rodzaju Brewkita tylko w proszku, chmiel i drożdże osobno pakowane, (Old English się nazywało ) Szału nie ma ale nie zainfekowałem to już połowa sukcesu. Może z czasem będzie lepsze bo ma 1,5 msc

2. Brewkit pszeniczny w ten week rozlany zobaczymy czy warto było w ogóle w to wchodzić czy od razu zacierać... ale w sumie od czegoś trzeba zacząć

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.