Skocz do zawartości

Witam, od ponad roku czytam


yapko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Od jesieni 2009 czytam forum i warze w domu, mam na koncie 2 bittery z brewkita,1 bezstylowca ktory mial byc wittem, 1 Ale z WES'a, Weizena ze slodow i pierwszego dolniaka rowniez ze slodow (pils). W ten weekend bede warzyl zacierane Pale Ale na US-05 zakupione u Elroya. Dzieki wam mam m.in kadz zacierna z fermentora+karimaty i filtrator z castoramy :D pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieki wszytkim za zyczliwe przyjecie :D

 

Witam na forum ;)

 

Zapytam o te bittery z "kitów" - co to było ?? Muntons? Coopers? inne?

Pierwszy byl Brewmaker essential + "brewkit plus", wyszedl niezly mimo wysokiej temp. fermentacji i fermentora z kosza na smieci. Drugi byl chyba Muntons Yorkshire Bitter + glukoza, ten mi nie podszedl bo byl za ciemny i zbyt karmelowy w smaku, malo nachmielony, malo mial wspolnego z prawdziwym bitterem.

 

Edit: drugi nie byl z glukoza tylko jasnym Wes'em 1,2kg. I mogl to byc Coopers, nie pamietam. Ten karmel mogl pochodzic od Wes'a bo warka nr 4 na samym Wes'ie tez wyszla ciemno bursztynowa z nutka karmelu.

Edytowane przez yapko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.