Jump to content
Sign in to follow this  
matys997

Witam wszystkich na forum eloszka od Matysia :)

Recommended Posts

Hej mam na imie Mateusz jestem z Poraja kolo Częstochowy i tam tez uczęszczam do gastronomika. Mam 18 lat i jestem poczatkujacym kucharzem. Wino produkuje od paru lat i wszyscy degustujaczy mowia ze robie to doskonale. Wiec powyslalem moze tez piwo. Poza tym robie torty i siedze w garazu, a pzede wszystkim witam wszystkich serdecznie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj Matyś. W domu podobnie ma mnie mówią :) Super, że w wieku 18 lat zaczynasz warzyć swoje własne piwo. Nie zmarnujesz dużo czasu na koncerniaki :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam na forum. Bywam czasami na majówkach w Poraju macie ładne tereny tama i lasy

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja witam, Tu kolega wspomniał że nie zmarnujesz czasu na koncerniaki, a ja dopowiem że nie stracisz zdrowia.

A jakie plany masz w piwowarstwie, czy już jesteś zaawansowany.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i do warzenia zachęcam, bo nie ma to jak swoje piwko ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam kolege z Poraja:)Choć Kołobrzeg daleko to Poraj jest mi bliski po przez rodzinę tam mieszkającą.Wujek Tadek rulez:)Ostatnio byłem w zeszłym roku na otwarciu sezonu żeglarskiego.Fajna impreza była a moja kuzynka nawet tam koncert dawała.Eh powspominać warto. Życzę zatem samych udanych warek i bez leków to nie jest wcale trudne. A efekt ...hmm wczoraj otworzyłem uwarzonego w maju Grodzisza. To piwo zachwyca mnie coraz bardziej. Czas spedzony w butelce mu służy. Smak przecudny i takich chwil życzę:smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites
...hmm wczoraj otworzyłem uwarzonego w maju Grodzisza. To piwo zachwyca mnie coraz bardziej. Czas spedzony w butelce mu służy. Smak przecudny i takich chwil życzę:smilies:

Serio to piwo jest coraz lepsze?. Piwom pszenicznym oraz z niskim °Blg czas raczej nie służy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oczywiście to moje subiektywna ocena. Pierwszą butelke otworzyłem po 3 tygodniach od zakapslowania. I wówczas stwierdziłem, ze to piwo chyba nie dla mnie. Poźniej jeszcze miałem dwie próby po dwóch miesiacach. Było podobnie. Zdziwienie dopiero wywołało spróbowanie po jakis 3 miesiacach. Smakowo znacząco się zmieniło. Teraz jest to piwo które bardzo mi smakuje i wiem ze ponownie je uwarzę. Nie jestem odosobniony w odczuciach ponieważ mój wspólnik piwowarski ma podobne odczucia i mój ojciec też. Oczywiście to subiektywne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.