Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

Plan zarządzania mikro browarem.

Recommended Posts

Właśnie zwolnił się etat na piwowara/managera browaru niedaleko Edinburgha. Właściciel chce wydzierżawić sam browar. Lokal restauracyjny ma osobnego właściciela, ale z tego co zrozumiałem by był głównym odbiorcą piwa. Jak byście się zabrali za ten interes? Jakieś wskazówki?

Dzisiaj rozmawiałem z właścicielem i poważnie się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem czy da się z tego wyżyć :)

System jest bardzo mały wybicie 2 barrels (chyba 600 litrów? ) Minimalna warka to 300 litrów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Czechach w Kromeriz jak rozmawiałem z ze "Sladkiem" (to ichni mistrz piwowarski) warka to 600l. I restauracyjka kręci się coraz lepiej. Udało mi się tam być dwa razy. Warzy w jeden dzień 600l i do fermentacji.. i w drugi dzień 600l i dolewka do fermentującego. Piwo super i co najważniejsze rozwijają się. Zamieszczałem na forum info o nich. Wspominam o tym Kromeriz bo mi się tam strasznie spodobało.. a i piwo super smakowało..:) wiec skoro oni żyją to czemu nie.. tylko kwestia popytu i konkurencji w okolicy... Warzenie odbywa się w samej restauracji. Taki zakamarek na środku.. kocioł zacierny i drugi warzelny... zapach super jak warzy.. super atmosfera.. Wydaje mi się, że nie zależy od wybicia tylko od warunków umowy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.