Skocz do zawartości

Browar Kar-Kamis #60 - Ale


rex5555

Rekomendowane odpowiedzi

No i kolejny opis człowieka bez wrażliwych sensorów smakowych :)

Piwko bez etykiety, tylko z numerem na kapslu.

Opiszę, a później porównam z recepturą.

Piana biała, obfita przy rozlewie, wspomagana bąblami z piwa. Po chwili opada i drobna warstwa pozostaje, w zasadzie krążek.

Nagazowanie średnie. Kolor bardzo jasny, napój klarowny.

Zapach słodowy, w oddali bardzo lekko czuję alkohol. W smaku czuć świeżość, lekkość, nic poza tym nie wyczuwam, ani słodowości, ani goryczki, ani smaczków. Obstawiam, że to lager 10-13°Blg .

Smakuje jak dobre piwko ze normalnego szynku.

 

A teraz porównam z zapiskami piwowara.

"Ogólnie" się zgadza.

Nie czuję aromatu, ale może jakiś spaczony jestem, cóż.

Myślałem że to lager, ale mamy Ale.

I w efekcie końcowym podsumuje że te drożdże - Danstary - nie zbudowały jakiegoś specjalnego profilu smakowego, może na innym zasypie.

Piwko dobre, ale nie zawojowało mej duszy ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za ocenę. Warka była robiona tak.

Myślałem że to lager, ale mamy Ale.

I w efekcie końcowym podsumuje że te drożdże - Danstary - nie zbudowały jakiegoś specjalnego profilu smakowego, może na innym zasypie.

Bardzo mnie to cieszy :) Piwo właśnie miało być czyste w smaku, jak na ale to bardzo czyste po prostu codzienne. Muszę powiedzieć że nie tylko Ty się naciąłeś na klasyfikację tego piwa. Ni to lager ni to ale. Nottinghamy fermentowane w niskich temp. są fajne w sezonie przejściowym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.