Jump to content
Sign in to follow this  
walery2277

fermentacja burzliwa-po dwóch dniach piana opadła...

Recommended Posts

Historia zna takie przypadki. Po pierwsze sprawdź Blg.

Nie zaszkodzi też, abyś napisał jakie surowce, jak zacierałeś, jakie drożdże i w jakiej temp. fermentowałeś.

 

ps. przyczyną może być to, że drożdże zjadły to co miały :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bardzo dobrze. Zamknij fermentator (i już nie grzeb przy nim) i za tydzień przelej na cichą (wtedy możesz zmierzyć ponownie).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pamiętaj, żeby odkazić wcześniej wszystko co ma mieć kontakt z piwem.

Bądź dobrej myśli.

Edited by Jacki

Share this post


Link to post
Share on other sites
wpadlem troche w panike

Nie przejmuj się. Każdy wpada lekko w panikę jak mu za szybko opadnie. :smilies:

Edited by wogosz

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 blg, z 13,5.warzone w sobote

Mnie od paru miesięcy właściwie wszystkie górnej tak fermentują... potrafią w ciągu doby zejść o 6 Blg (jedno 7...). Temperaturę w mieszkaniu trzymam 19 - 20°C. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.