Jump to content

Browar Tour - Discovery Channel


klisz
 Share

Recommended Posts

BROWAR TOUR / PREMIERA (BREW MASTERS)

Zapraszamy na serię spotkań z Samem Calagione, założycielem browaru Dogfish Head Brewery. Wraz z Samem i jego współpracownikami wyruszymy w podróż po świecie w poszukiwaniu najbardziej egzotycznych składników do produkcji piwa. Zobaczymy, jak Sam uczy się nowych technik warzenia tego trunku i z ciekawością odkrywa oryginalne procesy jego produkcji. Razem z wytwórnią Sony Records, Sam stworzy nowy gatunek piwa w hołdzie dla Milesa Daviesa. Podczas podróży do Peru zbada skład pradawnego trunku pszenicznego o nazwie Chicha. W Nowej Zelandii uwarzy miejscowe piwo na doroczny konkurs piwowarski Beervana. Natomiast w swoim browarze Sam będzie miał problemy z kontrolą jakości...

 

Opis gdzieś tam znaleziony.

Znalazłem tylko dwa terminy, w których ma zostać wyemitowany premierowy odcinek:

niedziela 27 lutego o 18:00

niedziela 28 lutego o 19:00

Link to comment
Share on other sites

BROWAR TOUR / PREMIERA (BREW MASTERS)

Zapraszamy na serię spotkań z Samem Calagione, założycielem browaru Dogfish Head Brewery. Wraz z Samem i jego współpracownikami wyruszymy w podróż po świecie ...

Co tam u Sama? Nie chwaliłeś się ... :):(

Link to comment
Share on other sites

BROWAR TOUR / PREMIERA (BREW MASTERS)

Zapraszamy na serię spotkań z Samem Calagione' date=' założycielem browaru Dogfish Head Brewery. Wraz z Samem i jego współpracownikami wyruszymy w podróż po świecie ...[/quote']

Co tam u Sama? Nie chwaliłeś się ... ;):D

Sam był tylko wstępem do produkcji o rodzimych piwowarach :smilies:

Link to comment
Share on other sites

...Podczas podróży do Peru zbada skład pradawnego trunku pszenicznego o nazwie Chicha...

Taaa... chciałbym zobaczyć jak w Dogfish Head robią prawdziwą, amazońską 'chichę' :smilies:

Link to comment
Share on other sites

Nie mniej jednak to nie była prawdziwa chicha. A tak w ogóle mogli dodać słodu odrobinę jeśli chodziło by o zadośćuczynienie prawu a w zasypie słód stanowił większość z tego co pamiętam.

 

Edit: nie zauważyłem twojej edycji, przed napisaniem postu.

Edited by slotish
Link to comment
Share on other sites

Napisalem wczesniej o prawie bo cos mi sie takiego obilo o uszy przy ogladaniu czegos o piwowarstwie w stanach.

Nie jestem jednak w 100% tego pewien wiec wolalem posta wyedytowac.

 

Edit: Wlasnie ogladam pierwszy odcinek brew masters na yt i Sam w pewnym momencie mowi, ze prawo w stanach

nakazuje uzycia chmielu, wody i slodu przy produkcji piwa :smilies:

Edited by JakubS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oglądnąłem pierwszy odcinek.

Budowanie napięcia jak w kiepskim serialu: czy zdążymy, musimy, dodamy trochę tajemniczych korzonków, egzotyczny miód i wino, domieszamy stouta, co z tego wyjdzie, ale musi, bo kasa, prestiż. Bleee...

'Kowalskiemu' od koncerniaków, skład może nieźle namieszać w głowie :mad:

Całość okraszona wstawkami z rapowaniem i wpadkami podnoszącymi dramaturgię - poszukiwanie rurki, zabawy w kleju. Coś przez godzinę musi się przecież dziać.

 

Z pewnością możliwość zobaczenia pracy takiego browaru jest dużym plusem, sposób 'podania' dla mnie jednak niestrawny.

Z ciekawością zobaczę kolejne (pewnie) perełki :(

Link to comment
Share on other sites

Oglądnąłem pierwszy odcinek.

Budowanie napięcia jak w kiepskim serialu: czy zdążymy, musimy, dodamy trochę tajemniczych korzonków, egzotyczny miód i wino, domieszamy stouta, co z tego wyjdzie, ale musi, bo kasa, prestiż. Bleee...

'Kowalskiemu' od koncerniaków, skład może nieźle namieszać w głowie :mad:

Całość okraszona wstawkami z rapowaniem i wpadkami podnoszącymi dramaturgię - poszukiwanie rurki, zabawy w kleju. Coś przez godzinę musi się przecież dziać.

 

Z pewnością możliwość zobaczenia pracy takiego browaru jest dużym plusem, sposób 'podania' dla mnie jednak niestrawny.

Z ciekawością zobaczę kolejne (pewnie) perełki :(

Ja oglądałem tylko w oryginale, więc nie wiem co tam ewentualnie dodał od siebie tłumacz i lektor, ale mnie się bardzo podobał ten stajl. Lekko, z jajem, nawet kompletny laik powinien być usatysfakcjonowany.

 

Wczoraj oglądałem odcinek 4. Prawie się popłakałem z żalu. Nie będę spoilował, Ci co oglądali to wiedzą dlaczego.

Link to comment
Share on other sites

Lektor wstawił perełki typu: prażony jęczmień, zacieranie w wyniku którego powstają drożdże, które zmieniają się w alkohol, uporczywe nazywanie słodu jęczmieniem itp., widać, że nie chciało mu się zajrzeć na wiki czy inne źródło tłumaczeń kilku w sumie zwrotów branżowych.

 

Wersja oryginalna miała ładne wstawki graficzne czego tutaj brakło, też obejrzałem wszystko w oryginale i robiło to dużo większe wrażenie.

 

No i sam tytuł.... tłumaczu, dlaczego?

 

Edit: Wiktor - to już tworzenie tłumacza niestety, w oryginale brak błędów piwowarskich.

Edited by admiro
Link to comment
Share on other sites

wiem bo słyszałem jednocześnie oryginalnego angielskiego i kawałek obejrzałem w oryginale. Nie wiem czemu nie dadzą tłumaczenia do korekty komuś kto się zna.

Bo ten co tłumaczył to wziął kasę jakby się znał. :(

Link to comment
Share on other sites

Bo ten co tłumaczył to wziął kasę jakby się znał. :(

ja się znam i wziąłbym mniej :mad:

Ty się znasz na piwowarstwie i zakładam na angielskim, ale nie znasz... kogo trzeba. :(

Link to comment
Share on other sites

Ty się znasz na piwowarstwie i zakładam na angielskim' date=' ale nie znasz... kogo trzeba. :([/quote']

to muszę wziąć skrzynkę piwa i się zapoznać :mad:

Oni piją tylko rudą wódę na myszach. :(

 

Ale dość już tego oftopa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.